-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Uszka z grzybami

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: mąka suszone grzyby cebula uszka
Rodzaj dania:dania jarskie pierogi potrawy mączne zupy
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
mąka dowolna 200 g dodatki
żółtko 1 szt. nabiał
masło 1 łyżeczka nabiał
grzyby suszone 1 garść warzywa
cebula 1 szt. warzywa
olej lub oliwa dowolna 1 łyżka płyny i sosy
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony do smaku szczypta przyprawy i zioła

Opis

Grzyby namoczyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Na patelni podsmażyć drobno posiekana cebulę.
Odcedzone grzyby przekręcić przez maszynkę razem z cebulką. Doprawić solą i pieprzem - jak farsz będzie rzadki można dodać odrobinę bułki tartej.
Z mąki, żółtka, miękkiego masła i letniej wody zagnieść ciasto na pierożki. Rozwałkować i wykrawać kwadraciki, nakładać farsz i złożyć po przekątnej na trójkąty - zlepić i złączyć ze sobą dwa brzegi.
Gotować w posolonym wrzątku.
Dla ilu osób: 7
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW