-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Wafle przekładane

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: wafle masa
Rodzaj dania:ciasta, ciasteczka
Rodzaj kuchni: polska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
margaryna 1 kostka nabiał
jajo kurze 4 szt. nabiał
cukier 1 szklanka dodatki
cukier waniliowy 1 opakowanie dodatki

Opis

Wszystkie składniki przełożyć do metalowej miski i ubijać trzepaczką nad parą wodną, aż masa zgęstnieje. Ubijanie potrwa ok. 45 min. Gdy masa zgęstnieje przestudzić i smarować wafle. Obciążyć wafle, żeby dobrze się skleiły i odstawić na pół dnia w chłodne miejsce.
Dla ilu osób: 8
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 1godz. 0min.

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 2
(1 opinii)
28 Grudnia 2010r. o 11:59
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW