-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Waniliowa sałatka z selera i suszonej żurawiny

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: sałatka waniliowa wanilia żurawina seler
Rodzaj dania:dania jarskie sałatki, surówki warzywa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
seler marynowany 2 opakowanie warzywa
żurawina suszona 100 g owoce
majonez niskotłuszczowy 5 łyżka płyny i sosy
musztarda francuska 2 łyżeczka płyny i sosy
sos chrzanowy 1 łyżka płyny i sosy
serek homogenizowany waniliowy 4 łyżka nabiał

Opis

Słodkawą w smaku sałatkę z pewnością polubią Ci z Was, którzy eksperymentują w kuchni. Przy połączeniu selera, żurawiny i sosu waniliowego odkryjemy nowy niepowtarzalny smak tych składników.

Przygotowanie:
1. W kubeczku wymieszać wszystkie składniki sosu: majonez, musztardę, sos chrzanowy i serek waniliowy.
2. Do salaterki wrzucić dobrze odsączone paseczki selera marynowanego, dołożyć suszoną żurawinę i wszystko dokładnie wymieszać z przygotowanym sosem.
3. Sałatkę podawać schłodzoną.
Dla ilu osób: 5
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 5min.
Cana: całej potrawy: 10 PLN jednej porcji: 2 PLN

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 4
(2 opinii)
8 Marca 2011r. o 13:37
agniethia, spróbuj, jeśli lubisz eksperymentować ze smakiem, z pewnością nie pożałujesz!
ocena ogólna
8 Marca 2011r. o 12:18
nie jestem prezkonana co do połączenie musztardy, majonezu, sosu chrzanowego z serkiem homogenizowanym do tego waniliowym. czy to w ogóle jest jadalne??
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Aromatyczny indyk w panierce

    1. Filet z kurczaka umyć i pociąć na kotlety 1 cm grubości. 2. Rozbić mięso młotkiem do kotletów (rada: aby nie opryskać kuchni, najlepiej rozbijać kotlety przykryte torebką foliową). 3. Każdy kotle...

  • Łagodny indyk curry w mleku kokosowym z migdałami

    Łagodny i delikatny indyk w sosie curry znany jako sztandarowa potrawa restauracji tajskich czy indyjskich. Wspaniałego smaku i aromatu całości dodaje mleko kokosowe, trawa cytrynowa i migdały. Danie szyb...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW