-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Wieprzowina z kiełkami na chiński sposób

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: wieprzowina schab kiełki ryż
Rodzaj dania:dania główne kasza, ryż mięsa
Rodzaj kuchni: chińska
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wieprzowina - schab bez kości 300 g mięsa
kiełki mung 150 g warzywa
kiełki stir fry 200 g warzywa
olej sezamowy 4 łyżka płyny i sosy
sos sojowy 5 łyżka płyny i sosy
sos tajski stir fry 6 łyżka płyny i sosy
ryż długoziarnisty 400 g dodatki
włoszczyzna 200 g warzywa

Opis

Wieprzowina z kiełkami na chiński sposób

1. Schab wieprzowy umyć, pokroić w plastry, a następnie w paski.
2. Na patelni (najlepiej głębokiej lub woku) rozgrzać olej sezamowy, wrzucić paski schabu, dodać sos sojowy, gotować około 5 minut na dużym ogniu, dość często mieszając mięso aby zasmażyło się z każdej strony.
3. Kolejno dodać włoszczyznę pokrojoną w paski (może być również mrożona), smażyć wszystko 5 minut.
4. Dodać kiełki fasoli mung oraz kiełki stir fry (mieszanka różnych kiełków: soczewicy, zielonej, soczewicy brązowej, fasoli mung, cieciorki), zalać sosem tajskim stir fry, gotować kolejne 5 minut.
5. Podlać na koniec 0,5 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia.
6. Podawać z ryżem długoziarnistym ugotowanym na sypko przygotowanym w międzyczasie.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 20min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW