-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Zapiekana ryba ze szpinakiem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: Zapiekana ryba ze szpinakiem rybam jajko bazylia szpinak
Rodzaj dania:ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: europejska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
dorsz 5 filet ryby i owoce morza
szpinak mrożony 400 g warzywa
czosnek 2 ząbek warzywa
jajo kurze 1 szt. nabiał
sól 1 łyżeczka przyprawy i zioła
ser mozzarella 150 g nabiał

Opis

W naczyniu żaroodpornym układamy filety doprawione solą.
Na filety nakładamy szpinak zmieszany z rozdrobnionym czosnkiem, jajkiem i bazylią.
Wszystko posypujemy serem.
Pieczemy od 25 do 30minut w temperaturze około 200 stopni.
Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania

Brak zdjęć

Dodaj zdjęcia
 

Danie można podać z:

  • Młode ziemniaczki z grilla

    Ziemniaki wyszorować i obgotować w lekko osolonej wodzie - na al dente. W tym czasie przygotować marynatę - w miseczce wymieszać oliwę, sok z 1 cytryny, musztardę oraz zioła, natkę piertuszki drobno p...

  • Różyczki z ziemniaków

    Ziemniaki umyć pokroić nożem w bardzo cienkie plasterki. Pierwszy plasterek zwinąć w rulonik.Następne zwijac w kolo tego pierwszego i spinać wykałaczkami w ten sposów aby ukształtować róże.Olej rozgrzać i ...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW