-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Zapiekane, nadziewane pomidory

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: warzywa grill
Rodzaj dania:dania jarskie przekąski warzywa zapiekanki
Rodzaj kuchni: fusion
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
pomidor 5 szt. warzywa
ser kozi 200 g nabiał
szczypior świeży 1/3 pęczek przyprawy i zioła
bazylia świeża 1/4 pęczek przyprawy i zioła
ser parmezan 100 g nabiał
sól 1/2 łyżeczka przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczka przyprawy i zioła

Opis

Pomidory umyć i osuszyć. Odciąć górną część i wydrążyć pestki. W miseczce wymieszać kozi ser, z posiekanym szczypiorkiem i bazylią. Doprawić solą i pieprzem. Farszem wypełnić pomidory. Pomidory skropić oliwa i posypać startym parmezanem. Ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować ąż będą miękkie.
Dla ilu osób: 5
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 40min.
Cana: całej potrawy: 10 PLN jednej porcji: 2zł PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 700 kcal jednej porcji: 230 kcal

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW