-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Zapiekanka z cukinii

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: cukinia zapiekanka
Rodzaj dania:dania główne kuchnia regionalna warzywa zapiekanki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
cukinia 1 szt. warzywa
cebula 2 szt. warzywa
papryka czerwona 1 szt. warzywa
pomidor 2 szt. warzywa
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
kurczak - filet 1 szt. mięsa

Opis

Cebulę,pomidory,paprykę pokroić w plasterki,wymieszać dodać sól,pieprz.Cukinie wydrążyć,wypełnić nadzieniem z warzyw i posiekanego drobno kurczaka.Całość zapiekać w piekarniku ok.40 min,aż cukinia stanie się miękka.Można przed pieczeniem posypać serem żółtym i zapiec. Pyszne danie.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 40min.
Cana: całej potrawy: 20 PLN

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 5
(2 opinii)
15 Października 2011r. o 21:02
można całe nadzienie przysmażyć przed nałożeniem do cukinii,można dodać całe jajka do farszu,można zrobić bez kurczaka-możliwości wiele.
ocena ogólna
5 Października 2011r. o 19:32
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Diabelskie żeberka

    Żeberka podzielić tak żeby każda kostka było osobno. następnie natrzepać żeberka przyprawami (pieprzem, papryką, curry, tymiankiem, pieprzem cayenne - jeśli nie możecie zdobyć tego pieprzu zastąpcie g...

  • Żeberka pieczone

    1. Żeberka nacieramy przyprawami na kilka godzin przed pieczeniem. 2. Przed samym pieczeniem żeberka smarujemy cienką warstwą koncentratu pomidorowego i wkładamy do rękawa do pieczenia. 3. Pieczemy w 180...

  • Meksykańskie kuleczki mięsne

    1. Cebulę obrać, posiekać drobno, wsypać do miski. 2. Mięso mielone przełożyć do miski, przyprawić przyprawą do kuchni meksykańskiej i papryką ostrą. 3. Dodać bułkę tartą i 2 jaja, wszystko dokładnie wymies...

  • Karczek z grilla

    Karkówkę oprósz przyprawą do potraw z grilla i gorczycą białą, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin.Piecz karkówkę na ruszcie z obydwu stron tak, żeby uzyskać tak wysmażone mięso jak lubisz. Podawaj z sa...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW