-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Zawijaski mięsne

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: schab mieso ser szynka
Rodzaj dania:dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wieprzowina - kotlet schabowy 5 plaster mięsa
ser żółty dowolny 5 plaster nabiał
ogórek kwaszony 2 szt. warzywa
masło roślinne 2 łyżka nabiał
jajo kurze 1 szt. nabiał
bułka tarta 1 szklanka dodatki
mąka pszenna 1 łyżka dodatki
kostka mięsna pieczeniowa 1 szt. przyprawy i zioła
woda 1,5 szklanka płyny i sosy
wędlina - szynka gotowana 5 plaster mięsa
pietruszka natka świeża 2 łyżka przyprawy i zioła
sól 1 łyżeczka przyprawy i zioła
pieprz ziołowy 1 łyżeczka przyprawy i zioła

Opis

Rozbijamy plastry schabu. Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster schabu kładziemy po kilka wiórków masła i posypujemy natką pietruszki. Kładziemy na przemian, pokrojone w paski: ser i szynkę. Na brzegu układamy ćwiartkę ogórka i zwijamy jak roladkę.

Panierujemy w rozkłóconym jajku i tartej bułce. Obsmażamy na oleju na rumiano i przekładamy do garnka.

Na patelni rozpuszczamy czubatą łyżkę masła.Posypujemy mąką i prażymy aż zbrązowieje. Powoli wlewamy wodę z rozpuszczona kostką pieczeniową. Ciągle mieszamy, aby nie powstały grudki. Tak powstałym sosem zalewamy roladki i dusimy pod przykryciem około 20 minut.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 1godz. 0min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Grillowana papryka faszerowana

    W garnku nastawić wodę i włożyć ryż. Kiedy będzie się gotował posiekać drobno cebulę, czosnek, pieczarki, oliwki ( w plasterki) i pietruszkę. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek. Doda...

  • Ziemniaczki z grilla

    Ziemniaki wcześniej należy ugotować (więcej do obiadu naszykowałam, a potem jak były już miękkie, wyjęłam i po ostudzeniu pokroiłam w plastry. Zioła połączyć ze sobą, wlać ok. 3-4 łyż. oliwy, wymieszać. ...

  • Mizeria jak u babci

    Ta mizeria przypomina mi zawsze obiady mojej babci. Łatwo ją przygotować z dostępnych teraz polskich ogórków gruntowych. Dobre do każdego obiadu. 1. Ogórki dokładnie umyć, nie obierać, pokroić na półplast...

  • Sałatka w sam raz do grilla.

    Bardzo szybka sałatka. Paprykę, kukurydzę, groszek i seler wysypujemy z puszek do miseczki. Mieszamy, doprawiamy solą i sałatka gotowa. Można też dodać majonez, ale nie będzie to już wersją \"...

  • Surówka z kapusty czerwonej z bakaliami

    Rodzynki opłukać i namoczyć w niewielkiej ilości przegotowanej wody, po jakimś czasie odcedzić. Kapustę obrać, opłukać, poszatkować i wymieszać z sokiem cytrynowym. Orzechy zemleć lub drobno pokroić. Pom...

  • Sałatka obiadowa

    Sałatę porwij na kawałki, pomidora pokrój na ćwiartki, ogórka w plasterki. Paprykę i ser w kawałki, a szynkę w słupki. Sos sałatkowy połącz z majonezem i ketchupem. Sałatkę wymieszać z sosem sałatkowy...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW