-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Zielono-żółta surówka z paryką i jabłkiem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: surówka zielony żółty
Rodzaj dania:dania jarskie sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: włoska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
papryka zielona 1 szt. warzywa
cytryna 1 szt. owoce
oliwki czarne 50 g warzywa
oregano świeże 1/4 pęczek przyprawy i zioła
jabłko 1 szt. owoce
oliwa z oliwek 3 łyżka płyny i sosy
sól ziołowa 2 szczypta przyprawy i zioła
pieprz biały mielony 2 szczypta przyprawy i zioła

Opis

1. Paprykę dokładnie umyć, usunąć nasionka, pokroić na paseczki
2. Jabłko umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę
3. Cytrynę dokładnie wyszorować pod bieżącą zimną wodą, sparzyć wrzątkiem, pokroić na półplasterki
4. Parę gałązek świeżego oregano opłukać, oddzielić listki.
5. Pokrojoną paprykę wymieszać z jabłkiem, cytryną i oliwkami.
6. Wszystko polać oliwą z oliwek, oprószyć solą i pieprzem, przybrać listkami oregano.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 10min.
Liczba kalorii: całej potrawy: 280 kcal jednej porcji: 70 kcal

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Kiełbasa z grilla

    Kiełbasę nacinamy w kilku miejscach żeby szybciej się upiekła. Grillujemy od 15-20 minut (uzależnione jest to od tego czy ktoś lubi kiełbasę bardziej wypieczoną czy mniej ) przewracając co kilka minut na d...

  • Grillowane skrzydełka

    Przyrządzić marynatę: wymieszać staranie ketchup, sos sojowy, oliwę z oliwek oraz przyprawy. Skrzydełka oczyścić, umyć i obgotować w lekko osolonej wodzie. Osuszyć i przełożyć do szklanego naczynia. Zal...

  • Smażone parówki w panierce

    Jajko rozbić i roztrzepać, doprawić według uznania. Parówki obrać z folii moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego! ;)

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW