-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Ziemniaczki z grilla

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: ziemniaki grill zioła
Rodzaj dania:dania jarskie dania ziemniaczane przekąski
Rodzaj kuchni: polska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
ziemniaki 1 kg warzywa
oliwa z oliwek 3 łyżka płyny i sosy
oregano suszone 1 łyżeczka przyprawy i zioła
bazylia suszona 1 łyżeczka przyprawy i zioła
zioła prowansalskie 1 łyżeczka przyprawy i zioła
sól 1 łyżeczka przyprawy i zioła
pieprz ziołowy 2 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Ziemniaki wcześniej należy ugotować w wodzie z solą (można więcej do obiadu naszykować), wyjąć jak będą półmiękkie i po ostudzeniu pokroić w plastry. Zioła połączyć ze sobą, wlać 3 łyżki oliwy, wymieszać. Tak przygotowanym sosem polewać pokrojone talarki ziemniaczane. Plastry ziemniaków położyć na sreberku, umieścić na ruszcie, piec ok. 25-30 minut, aż ziemniaczki będą złociste.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 4
(3 opinii)
11 Czerwca 2011r. o 14:44
ocena ogólna
11 Czerwca 2011r. o 14:40
ocena ogólna
7 Czerwca 2011r. o 21:51
ilka86 wystarczy dodać jedno zdjęcie ;). Do innego konkursu trzeba dodać pięć :) Pozdrawiam :)
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Ryba w jarzynach

    Ryby oczyścić, sprawić, opłukać, odfiletować i podzielić na porcje, posolić. Z warzyw i przypraw ugotować wywar, odcedzić. Do wywaru włożyć porcje ryby tak, aby były przykryte i gotować na małym ogniu...

  • Pikantny gulasz z karmazyna

    Filety opłukać i osuszyć. Pokroić w grubą kostkę, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 1/2 godz. Następnie posolić, wymieszać z pokruszonymi przyprawami i wstawić do lodówki na 1 godz. Boczek pokro...

  • Boczek duszony ze słodką kapustą

    Boczek wkładam do dużego garnka, zalewam zimna wodą, tak aby był nią całkowicie przykryty, dodając czubata łyżkę soli, liść laurowy, ziele angielskie, ziele jałowca, świeżo mielony pieprz i gotuję na śr...

  • kotlety z kabaczka Kotlety z kabaczka

    Kabaczka ostrugać i pokroić w plasterki. Włożyć do miski i wymieszać ze solą. Jajka wbić do talerza i roztrzepać.Bułkę wysypać na talerz Moczyć kabaczka w jajku i bułce i smażyć na patelni jak kotlety. ...

  • Zapiekane bakłażany

    Przekroić bakłażany na pół, wydrążyć środek łyżką. Na oliwie podsmażyć warzywa (wraz z miąższem wydrążonym z bakłażana) z dodatkiem Vegety. Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i podsmażyć na osobnej ...

  • Smażony lipień z sokiem cytrynowym

    Czyścimy rybę. Posypujemy solą i gotowymi przyprawami w proszku. Smażymy około 20 minut aż skórka zrobi się chrupiąca. Na koniec skrapiamy wyciśniętym sokiem z cytryny. Podajemy z frytkami, chlebem lu...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW