-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Zupa Szpinakowa

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: szpinak zupa
Rodzaj dania:dania główne zupy
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne inne

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
szpinak rozdrobniony 2-3 garść warzywa
włoszczyzna 0.5 kg warzywa
jajo kurze 3 szt. nabiał
ryż długoziarnisty 3 łyżka dodatki
kostka rosołowa mięsna dowolna 1 kostka przyprawy i zioła

Opis

Przyrządzamy wywar: w garnku zagotować 1 l wody dodając liść laurowy , 3-4 bubki ziela angielskiego oraz kostkę mięsną. Po ok. 15 min. dodajemy obrane i pokrojone warzywa: marchew, por, seler /kawalek bulwy/. Po kolejnych 15 min dodajemy ryż, wszystko zagotowujemy od czasu do czasu mieszając. Kiedy ryż będzie już miękki dodajemy szpinak, może być ten mrożony rozdrobniony. wszytstko razem mieszamy i zagotowujemy kolejne 15-20 min. W międzyczasie gotujemy jajka na twardo. Właściwie zupa bardzo przypomina szczawiową, kwestia gustu i smaku.
Rozlewamy zupę do talerzy, dodajemy po lyżce śmietany i jajko.
Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 1godz. 10min.
Cana: całej potrawy: 10 PLN jednej porcji: 2 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Paluszki kminkowe

    1. Z mąki, margaryny i śmietany wyrabiamy ciasto. Formujemy z niego kulkę i na około 3 godziny wkładamy do lodówki. 2. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy długie paski i skręcamy tak jak widać na załącz...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW