-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Zupa cebulowa

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: zupa rozgrzewająca cebula
Rodzaj dania:zupy
Rodzaj kuchni: francuska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
cebula 3 szt. warzywa
kostka rosołowa mięsna dowolna 1 szt. przyprawy i zioła
oliwa z oliwek 2 łyżka płyny i sosy
ser owczy 200 g nabiał
chleb pszenny 2 kromka dodatki
masło 1 łyżka nabiał
zioła prowansalskie 1 szczypta przyprawy i zioła
sól 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Kostkę rosołową rozpuścić w 500 ml. wody, zagotować. Cebulę obrać i pokroić w cienkie plastry. Podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Włożyć do garnka z bulionem i chwilę pogotować. Doprawić do smaku solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ser pokroić w grubą kostkę. Chleb pokroić w kostkę i usmażyć na maśle na grzanki . Na talerz wkładać porcję sera i garnek, zalać gorącą zupą i posypać ziołami.
Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania

Brak zdjęć

Dodaj zdjęcia
 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW