-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Zupa szczawiowa z jajkiem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: zupa szczaw szczawiowa jajko
Rodzaj dania:zupy
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
szczaw w oliwie 200 g warzywa
śmietana 18% 200 ml nabiał
ziemniaki 4 szt. warzywa
marchew 2 szt. warzywa
woda 3 l płyny i sosy
kostka rosołowa mięsna dowolna 2 szt. przyprawy i zioła
liść laurowy 4 szt. przyprawy i zioła
ziele angielskie 4 szt. przyprawy i zioła
pieprz czarny ziarnisty 4 szt. przyprawy i zioła
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła
jajo kurze 6 szt. nabiał

Opis

1. Obrać ziemniaki i marchew, umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w półplastry.
2. W dużym garnku zagotować wodę, wrzucić warzywa, liść, ziele i pieprz. Gotować około 20 minut.
3. Po zmięknięciu warzyw do garnka dodać słoiczek szczawiu, kostki rosołowe i dalej gotować około 10 minut na wolnym ogniu.
4. Jednocześnie ugotować jaja na twardo, obrać i przepołowić.
5. Na koniec zabielić śmietaną, doprawić solą i zagotować.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 45min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW