-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Zupa szparagowa

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: Zupa szparagi włoszczyzna ziemniaki
Rodzaj dania:zupy
Rodzaj kuchni: europejska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
fasolka szparagowa zielona 20 szt. warzywa
włoszczyzna 1 pęczek warzywa
ziemniaki 3 szt. warzywa
sól 2 szczypta przyprawy i zioła
kurczak - filet 1 szt. mięsa
przyprawa typu vegeta 1 łyżeczka przyprawy i zioła
woda 2 l płyny i sosy
pietruszka 1 pęczek warzywa
wieprzowina - żeberka 300 g mięsa

Opis

Do garnka z wodą wrzucamy żeberka i je gotujemy około 20 minut.

Fasolkę szparagową myjemy i kroimy w kawałki.

Wrzucamy do całości.

Dodajemy włoszczyznę, pierś z kurczaka i ziemniaki - gotujemy do miękkości.

Na koniec dodajemy pietruszkę, doprawiamy Vegetą i solą.
Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW