-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Pełnoziarniste pierogi z kapustą i grzybami

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: pierogikapustagrzyby
Rodzaj dania:pierogi
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
mąka pełnoziarnista 0,5 kg dodatki
woda 1 szklanka płyny i sosy
żółtko 1 szt. nabiał
olej lub oliwa dowolna 1 łyżka płyny i sosy
kapusta kwaszona 0,25 kg warzywa
grzyby suszone 1 garść warzywa
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony do smaku szczypta przyprawy i zioła

Opis

Z podanych składników zarobić ciasto.
Kapustę kiszona wypłukać i ugotować.
Grzyby wcześniej namoczyć,wypłukać.
Ugotować razem z kapustą.
Odcedzić,wycisnać ,pokroic drobno.
Dodać sól ,pieprz.
Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty.
Na każdy kwadrat nakładac farsz z kapusty.Zalożyć na górze zakładkę na

farsz a następnie zakładać na przemian tak jak byśmy zaplatali warkocz.
Na końcu ścisnać ciasto.Gotować aż do wyplynięcia pierogów na

wierzch.Polać roztopionym masłem i posypac kolorowymi przyprawami na

wierzchu.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW