-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Rozkoszniak porzeczkowy

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: ciasto porzeczki
Rodzaj dania:ciasta, ciasteczka desery
Rodzaj kuchni: polska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
jajo kurze 6 szt. nabiał
cukier 1,5 szklanka dodatki
mąka tortowa 1,5 szklanka dodatki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka dodatki
mleko 2 szklanka nabiał
budyń śmietankowy 1 opakowanie dodatki
margaryna 1/2 szt. nabiał
galaretka porzeczkowa 1 opakowanie dodatki
śmietana kremówka 400 ml nabiał
śmietan-fix 1 opakowanie dodatki
dżem porzeczkowy 2 opakowanie dodatki

Opis

1. Upiec biszkopt: żółtka utrzeć z 1 szklanką cukru, dodać białka ubite na sztywną pianę, mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Piec w 180st.C ok 30 minut.
2. Z 2 szklanek mleka, budyniu śmietankowego i 1/2 szkl. cukru ugotować budyń, ostudzić. Zmiksować z 1/2 kostki margaryny na jednolitą masę.
3. Konfitury porzeczkowe zagotować, zdjąć z ognia i dodać galaretkę porzeczkową.
4. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem śmietan-fixu.
5. Biszkopt rozkroić wzdłuż na 2 części.
6. Układać warstwami: biszkopt-krem budyniowy-biszkopt-konfitury porzeczkowe-bita śmietana.
Dla ilu osób: 8
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2014 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW