-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

1
Kotlety ziemniaczane z serem
Tagi: potrawy z ziemniaków kuchnia rumuńska
Rodzaj dania: dania ziemniaczane
Rodzaj kuchni: bałkańska
Ziemniaki należy ugotować w łupinach , obrać i przetrzeć przez sitko lub w mikserze. Następnie zmieszać z tartym serem i mąką oraz przyprawić solą i pieprzem . Z gotowego ciasta formujemy gruby wałek i kroimy na placki grubości około dwóch centymetrów. Placki panierujemy mąką i smażymy z obu stron. SMACZNEGO
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sos jajeczny
Tagi: sos jajeczny czosnek
Rodzaj dania: sosy
Rodzaj kuchni: bałkańska
Czosnek ,cebulę i jajka ugotowane na twardo rozetrzeć w mikserze ; dodać ocet, oliwę i kwaśną śmietanę . Przyprawić pasta sardelową, solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki . Smacznego !!!
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Błyskawiczny sorbet brzoskwiniowy z syropem z agawy
Tagi: sorbet lato brzoskwinia agawa syrop
Rodzaj dania: dania jarskie desery koktajle bezalkoholowe owoce
Rodzaj kuchni: bałkańska
1. Świeże brzoskwinie obieramy i pozbawiamy pestek. 2. W blenderze miksujemy owoce z dodatkiem syropu z agawy. 3. Aby uzyskać sorbet do zmiksowanej papki dodajemy kostki lodu i ponownie miksujemy do uzyskania sorbetowej konsystencji - gładkiej i puszystej. 4. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Biała zupa bułgarska z cukinią
Tagi: zupa bułgarska Bułgaria cukinia curry
Rodzaj dania: zupy
Rodzaj kuchni: bałkańska
Rodzaj mięsa: drób
Mega warzywna, zdrowa, witaminowa i pożywna zupa z bałkańskim smaczkiem. Curry nadaje zupie charakterystycznego aromatu. Polecam dla dużej i głodnej rodziny :-) 1. Wszystkie warzywa dokładnie umyć. 2. Cukinii nie obierać, pokroić w 1 cm kostkę. 3. Marchew, pietruszkę i seler obrać, pokroić w słupki. 4. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. 5. Por pokroić w krążki. 6. Do dużego garnka wlać wodę, zagotować, wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, i rozpuścić kostki rosołowe. 7. Następni...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałatka bałkańska z soczewicą
Tagi: sałatka soczewica Bałkany
Rodzaj dania: sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: bałkańska
Rodzaj mięsa: wieprzowina
Cały smak sałatki bałkańskiej leży w dobrze przygotowanym sosie (odpowiedni dobór ilości składników). Danie wyśmienite na obiad, kolację, jako dodatek do każdej imprezy domowej. Polecam. 1. Kaszę jęczmienną ugotować na miękko w wodzie z liściem laurowym, zielem angielskim i 0,5 łyżeczką soli. Odcedzić i wyjąć liście laurowe i ziele angielskie. Przełożyć do dużego naczynia, ostudzić. 2. Paprykę (żółtą i zieloną) umyć, wydrążyć i pokroić w grubą kostkę. Pozostawić parę pasków papryki żółtej do d...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW