-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

1
Wieprzowina z kiełkami na chiński sposób
Tagi: wieprzowina schab kiełki ryż
Rodzaj dania: dania główne kasza, ryż mięsa
Rodzaj kuchni: chińska
Rodzaj mięsa: wieprzowina
1. Schab wieprzowy umyć, pokroić w plastry, a następnie w paski. 2. Na patelni (najlepiej głębokiej lub woku) rozgrzać olej sezamowy, wrzucić paski schabu, dodać sos sojowy, gotować około 5 minut na dużym ogniu, dość często mieszając mięso aby zasmażyło się z każdej strony. 3. Kolejno dodać włoszczyznę pokrojoną w paski (może być również mrożona), smażyć wszystko 5 minut. 4. Dodać kiełki fasoli mung oraz kiełki stir fry (mieszanka różnych kiełków: soczewicy, zielonej, soczewicy brązowej, fasoli ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Makaron po chińsku
Tagi: makaron Chiny chiński
Rodzaj dania: dania główne makarony
Rodzaj kuchni: chińska
Rodzaj mięsa: drób
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, pierś kurczak kroimy w kostkę, kurczaka obtaczamy w przyprawie, kostkę bulionu rozpuszczamy w szklance wody, paprykę i pora kroimy w plasterki. Kurczaka, kukurydzę, paprykę i pora wrzucamy wszystko na patelnie podsmażamy wszystko ok 5 minut na 2 Łyżkach oleju następnie odsuwamy to wszystko na jedną stronę i na drugą wkładamy makaron dodajemy do tego jako i wszystko razem mieszamy zalewamy to wszystko bulionem smażymy to wszystko razem jeszcze ok 4/5 minut n...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałatka Cioci Mung
Tagi: sałatka kiełki ciecierzyca
Rodzaj dania: dania jarskie sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: chińska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
1. Cieciorkę odcedzamy z zalewy, paprykę po wydrążeniu kroimy w kostkę, kiełki fasoli mung (jeśli są w zalewie) również odcedzamy. Wszystkie warzywa mieszamy razem. 2. Z pozostałych składników przygotowujemy sos. 3. Doprawiamy do smaku solą.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Kurczak po chińsku
Tagi: Kurczak po chińsku
Rodzaj dania: mięsa
Rodzaj kuchni: chińska
Rodzaj mięsa: drób
1) Filety myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Zalewamy wódką i 2 łyżkami wody. Dodajemy mąkę, maggi, cukier, imbir, pieprz, ostrą paprykę i sól. Mieszamy, odstawiamy na godzinę. Paprykę kroimy w paski. 2) Pieczarki kroimy w ćwiartki, cebulę siekamy. Razem dusimy na oliwie. Odkładamy. 3) Na tej samej oliwie na dużym ogniu smażymy mięso. Dodajemy pieczarki z cebulą oraz paprykę. Smażymy. Dodajemy sos przygotowany według przepisu na opakowaniu. Mieszamy.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Kurczak z orzechami nerkowca
Tagi: kurczak orzechy orzechy nerkowca chiński
Rodzaj dania: dania główne
Rodzaj kuchni: chińska
Rodzaj mięsa: drób
Kurczak z orzechami nerkowca jest tradycyjną i popularną potrawą kantońską (Chiny). Danie przyrządza się metodą "stir-fry" (mieszaj i smaż) - czyli smażąc na niewielkiej ilości oliwy, w woku (można zastąpić patelnią) ciągle mieszając. Warzywa tak przyrządzone praktycznie nie tracą witamin. 1. Filety kurczaka pokroić w paski. W misce wymieszać jajko z mąką ziemniaczaną, sosem sojowym i sherry (jeśli nie masz sherry to trudno). Wrzucić do miski pokrojonego kurczaka i dobrze wymieszać z powstałą masą....
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW