-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

12345678...29
Zapiekana ryba ze szpinakiem
Tagi: Zapiekana ryba ze szpinakiem rybam jajko bazylia szpinak
Rodzaj dania: ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: europejska
W naczyniu żaroodpornym układamy filety doprawione solą. Na filety nakładamy szpinak zmieszany z rozdrobnionym czosnkiem, jajkiem i bazylią. Wszystko posypujemy serem. Pieczemy od 25 do 30minut w temperaturze około 200 stopni.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Surówka z rukoli, jabłka i marchwii
Tagi: surówka sałatka marchew rukola jabłko
Rodzaj dania: dania jarskie sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
Rukolę opłukać i osuszyć. Marchew (2 średnie) i jabłka (2 średnie) obrać. Jabłka pokroić w kawałeczki (po wydrążeniu), marchew zetrzeć na drobnej tarce. Składniki wymieszać. Sos przygotować mieszając oliwę, ocet jabłkowy z przyprawami. Podawać lekko schłodzoną bezpośrednio po zrobieniu.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Parówki zapiekane z serem
Tagi: parówki
Rodzaj dania: przekąski
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: drób
1.Parówki kroimy w plastry. 2.Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy. 3.Ser ścieramy na tarce. 4.Obieramy pomidory,czosnek i kroimy. 5.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dodajemy przyprawy do smaku. 6.Całość posypujemy startym serem. 7.Zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Krakers
Tagi: Krakers krówka śmietana jajka mąka
Rodzaj dania: ciasta. ciasteczka
Rodzaj kuchni: europejska
Odlewamy 1,5 szklanki mleka. Łączymy z mąką pszenną, ziemniaczaną, jajkiem i roztrzepujemy. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem. Jak się zagotuje dolewamy mleko z mąką i jajkiem. Mieszamy żeby się nie przypaliło. Po ostudzeniu ucieramy z 1 kostką masła. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody i dodajemy do śmietany. Studzimy. Układamy warstwami : Krakersy, masę budyniową, krakersy, mleko krówka, krakersy, ubitą śmietanę z żelatyną. Na koniec sypiemy płatkami migdałowym...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pijany Izydor
Tagi: Pijany Izydor ciasto deser masło jajka cukier
Rodzaj dania: ciasta. ciasteczka
Rodzaj kuchni: europejska
MASA ORZECHOWA: 20 dkg orzechów mielonych zalać 1/2 szklanki wódki, dodać 1/2 szklanki cukru pudru i cukier waniliowy (15 - 20 minut). MASA KAKAOWA: 3 jajka z 15 dkg cukru ubić na parze - ostudzić, dodać 15 dkg margaryn + 3 łyżki kakao. Utrzeć składniki mikserem - dodać na końcu pianę. 30 minut po upieczeniu ciasto posmarować powidłem śliwkowym.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Babeczki z bakaliami
Tagi: Babeczki mąka migdały bakalie orzechy włoskie rodzynki jogurt naturalny
Rodzaj dania: desery
Rodzaj kuchni: europejska
Mąkę, cukier puder, sodę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać ze sobą. Olej połączyć z jogurtem naturalnym. Połączyć wszystko. Dodać bakalie. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Rolada z galaretką
Tagi: Rolada z galaretką galaretka cukier jajka żółtko białko
Rodzaj dania: ciasta. ciasteczka
Rodzaj kuchni: europejska
Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wody. Studzimy. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto pieczemy w temperaturze około 200oC do zarumienienia. Studzimy. Wlewamy galaretkę do ciasta i zawijamy. Chłodzimy w lodówce.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Słodka rozkosz
Tagi: Słodka rozkosz galaretka czekolada bita śmietana
Rodzaj dania: desery
Rodzaj kuchni: europejska
W 500 ml wody rozpuszczamy galaretkę. Mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia kroimy ją w kostkę i wrzucamy do pucharka. Dodajemy owoce i ubitą śmietanę. Górę posypujemy startą czekoladą. Jeśli ktoś ma większe pucharki, deser można układać warstwami.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałatka gyros
Tagi: Sałatka gyros kukurydza pierś z kurczaka
Rodzaj dania: sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać przyprawę Gyros i wymieszać. Ostudzić. Mięso ułożyć na spodzie talerza i dodać pokrojoną cebulę, kapustę, paprykę, pieczarki, ogórki, kukurydzę i majonez. Wymieszać. Można ozdobić plasterkami kiwi.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Koktajl jagodowy
Tagi: Koktajl jagodowy jogurt
Rodzaj dania: napoje zimne
Rodzaj kuchni: europejska
Jagody myjemy, miksujemy z jogurtem, dosładzamy cukrem. Na koniec chłodzimy w lodówce.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW