-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

1
Tortilla z kurczakiem
Tagi: tortillakurczak
Rodzaj dania: przekąski
Rodzaj kuchni: meksykańska
Pierś z kurczaka umyć,osuszyć.Pokroic na kawałki i usmażyc na oleju. Doprawic pieprzem ,sola i dowolnymi przyprawami.Mieszankę salat z rukolą pół opakowania wymieszać z utartą na grubej tarce marchewką i selerem. Z jogurtu ,musztardy czosnku zrobic sos doprawic sola i pieprzem.Wymieszać sosz warzywami.Placki tortilli podgrzac na patelni grilowej.Ułożyc na każdy placek kurczaka i sałatke zawinąć w rulon.Smacznego.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Dip guacamole
Tagi: dip guacamole awokado sos
Rodzaj dania: dania jarskie przekąski sosy
Rodzaj kuchni: meksykańska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
1. Rozciąć awokado i wyjąć pestkę. Miąższ oddzielony od skórek pokroić na cząstki, wrzucić do miski 2. Dodać sok wyciśnięty z 1 limonki. 3. Cebulę obrać, posiekać drobno, wrzucić do miski. 4. 1 ząbek czosnku posiekać i dodać do miski. 5. Papryczkę chilli wydrążyć, pokroić drobno i dodać do miski. 6. Wszystko razem zmiksować z 1 łyżką oliwy, doprawić do smaku solą. Podawać z nachosami. Podpowiedź: Żeby awokado nie ściemniało, można wrzucić do miseczki na czas przygotowania także jego pestki...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Meksykańskie krokiety
Tagi: Krokiet meksykański Meksyk farsz obiad naleśnik
Rodzaj dania: dania główne naleśniki
Rodzaj kuchni: meksykańska
Rodzaj mięsa: wieprzowina wołowina
Farsz do krokietów: 1. Czosnek obrać, zmiażdżyć i posiekać drobno. 2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę 3. W głębokiej patelni rozgrzać 5 łyżek oleju, wrzucić cebulę i czosnek, delikatnie przesmażyć, dodać paprykę mieloną słodką i ostrą, dokładnie wymieszać. 4. Paprykę zieloną umyć, wydrążyć z pestek i białych plewek, pokroić w paseczki i dorzucić do patelni. Smażyć na wolnym ogniu około 5 minut mieszając. 5. Dodać mięso mielone, przyprawę do gyros, dokładnie wymieszać i smażyć około 5 minut znów miesz...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Naleśniki po meksykańsku
Tagi: Meksyk meksykańskie obiad naleśniki naleśnik
Rodzaj dania: dania główne naleśniki
Rodzaj kuchni: meksykańska
Rodzaj mięsa: wieprzowina wołowina
Jak przygotować farsz? 1. Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w kostkę, czosnek zmiażdżyć o posiekać drobno. 2. W głębokiej patelni rozgrzać 5 łyżek oleju, wrzucić cebulę i czosnek, delikatnie przesmażyć, dodać paprykę mieloną słodką i ostrą, dokładnie wymieszać. 3. Paprykę zieloną umyć, wydrążyć z pestek i białych plewek, pokroić w paseczki i dorzucić do patelni. Smażyć na wolnym ogniu około 5 minut mieszając. 4. Dodać mięso mielone, przyprawę do gyros, dokładnie wymieszać i smażyć około ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Cykoria z parówkami
Tagi: cykoria parówki
Rodzaj dania: dania główne
Rodzaj kuchni: meksykańska
Rodzaj mięsa: wieprzowina
Z cykorii porozdzielać liście i dobrze wypłukać. Parówki oczyścić z osłonek i każdą owinąć szczelnie liśćmi cykorii. Ułożyć je ciasno w żaroodpornym naczyniu, posolić, zalać rosołem (1 szklanka) i dusić pod przykryciem ok. 15 min.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Meksykańskie kuleczki mięsne
Tagi: Meksyk kulki mięsne mięso meksykańskie
Rodzaj dania: dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: meksykańska
Rodzaj mięsa: wieprzowina wołowina
1. Cebulę obrać, posiekać drobno, wsypać do miski. 2. Mięso mielone przełożyć do miski, przyprawić przyprawą do kuchni meksykańskiej i papryką ostrą. 3. Dodać bułkę tartą i 2 jaja, wszystko dokładnie wymieszać. 4. Z wymieszanego mięsa mielonego tworzyć kulki o średnicy około 3-4 cm. 5. Kulki smażyć na rozgrzanym oleju z każdej regularnie obracając aż się zarumienią. 6. Po usmażeniu odkładać na talerz. 7. W garnku przygotować sos: odcedzić kukurydzę, fasolę czerwoną wlać razem z zalewą, dodać ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sos curry z papryką
Tagi: sosy curry papryka sos
Rodzaj dania: sosy
Rodzaj kuchni: meksykańska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Dodać do niej mąkę i curry, zalać bulionem, dusić i mieszać aż do zgęstnienia. Paprykę pokroić w paski i dodać do sosu razem ze śmietaną (lub mlekiem). Dusić jeszcze 2 minuty.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Mexico Penne
Tagi: sałatka makaron penne meksykańska
Rodzaj dania: dania główne przekąski sałatki, surówki
Rodzaj kuchni: meksykańska
Rodzaj mięsa: drób
1. Filety indyka kroimy w kostkę, mieszamy w miseczce z przyprawą do gyrosa, następnie smażymy na 3 łyżkach oliwy przez około 10 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. 2. W garnuszku z posoloną wodą (1 łyżeczka soli) i 2 łyżkami oliwy gotujemy makaron penne uważając, żeby nie rozgotować. Odcedzamy i ostudzamy. 3. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skóry, pozbawiamy pestek i kroimy w drobną kostkę. 4. Cebulę po obraniu drobno siekamy. 5. Ser żółty kroimy w kostkę. 6. Sos do sałatki przygotowuj...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Gulasz
Tagi: gulasz
Rodzaj dania: dania główne kuchnia regionalna mięsa zupy
Rodzaj kuchni: meksykańska
Rodzaj mięsa: wieprzowina
mięso pokroić w kostkę. dusić na małym ogniu po dodaniu odrobiny wody lub oleju. obrać marchew, pietruszkę i seler, pokroić i dodać do duszenia. umyć i pokroić w kostkę papryki. również dodać do duszenia. nalać ciepłej wody do szklanki dodać mąki zamieszać tak, żeby nie było grudek. dodać do duszonych jarzyn i mięsa i zamieszać. na końcu wrzucić dwie kostki rosołowe mięsne i dusić razem jeszcze pół godziny. potem gotowe do jedzenia można podać do ziemniaków lub makaron świderki. bon apetite...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Dip Guacamole
Tagi: guacamole dip sos Meksyk
Rodzaj dania: sosy warzywa
Rodzaj kuchni: meksykańska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne
Guacamole to pasta z awokado, która zwykle podawana jest z tortilla chipsami. Można ją również podawać do zwykłych chipsów ziemniaczanych lub świeżych warzyw pokrojonych w słupki. Guacamole pochodzi z Meksyku. Pasta guacamole ma tendencję do ciemnienia. Aby tego uniknąć należy: 1. przyrządzić ją tuż przed podaniem, 2. do pasty włożyć jedną z pestek z awokado, 3. zalać wierzch dipu łyżeczką oliwy z oliwek. Przygotowanie dipu: 1. Natnij delikatnie skórkę pomidora od miejsca w którym znajdowa...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW