-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

1
Kurczak w zielonym curry
Tagi: kurczak curry obiad
Rodzaj dania: dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: tajska
Rodzaj mięsa: drób
Kulinarna wycieczka to Tajlandii. Ostrości tej potrawie niewątpliwie dodają papryczki piri. Jeśli nie przepadacie za piekielną kuchnią - wystarczy ją pominąć. 1. Dokładnie opłukać filety kurczaka w zimnej wodzie, pokroić na paski. 2. Do głębokiej patelni wlać olej sezamowy (2 łyżki), rozgrzać, wrzucić 3 obrane i zmiażdżone ząbki czosnku, przesmażyć przez minutę. 3. Następnie dodać pokrojonego kurczaka, pokrojoną również w paski zieloną paprykę (wcześniej umytą i wydrążoną z gniazda nasiennego i...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Łagodny indyk curry w mleku kokosowym z migdałami
Tagi: indyk mleko kokosowe migdały curry
Rodzaj dania: dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: tajska
Rodzaj mięsa: drób
Łagodny i delikatny indyk w sosie curry znany jako sztandarowa potrawa restauracji tajskich czy indyjskich. Wspaniałego smaku i aromatu całości dodaje mleko kokosowe, trawa cytrynowa i migdały. Danie szybkie i proste do przygotowania - ale jakie pyszne! Mięso z indyka można zastąpić filetem z kurczaka - smakuje równie dobrze. 1. Źdźbła suszonej trawy cytrynowej pociąć nożyczkami na 1 cm paseczki. 2 łyżki trawy zalać w szklance wrzątkiem (pół szklanki) i odstawić na 30 minut. 2. Filet z indyka dokładn...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW