-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

12
Koktajl jarmużowy
Tagi: Koktajl jarmużowy
Rodzaj dania: koktajle bezalkoholowe
Rodzaj kuchni: wegetariańska
Jarmuż umyć i wyciąć twarde elementy z liści. Gruszkę i banana obrać i pokroić. Wszystko wrzucić do blendera, wlać sok pomarańczowy i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Najlepiej smakuje schłodzony.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pieczony chleb
Tagi: Pieczony chleb
Rodzaj dania: przekąski
Rodzaj kuchni: wegetariańska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne
Na rozgrzany olej kładziemy uprzednio przekrojoną kromką chleba. Gdy się zarumieni zdejmujemy na talerz i smarujemy zarumienioną część czosnkiem po czym dodajemy plasterek sera. Następnie ponownie wkładamy na patelnię i pieczemy drugą stronę chleba. W czasie pieczenia drugiej strony ser ładnie się rozpłynie. Życzę smacznego
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Wegetariańskie kotleciki ryżowe
Tagi: Obiady Wegetariańskie
Rodzaj dania: dania główne kasza, ryż
Rodzaj kuchni: wegetariańska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne
Ryż zagotować, a właściwie lekko rozgotować dodając kostkę rosołową. Uwaga, lubi się przypalać. Po ugotowaniu odcedzić i przynajmniej trochę wystudzić. Do ryżu wrzucić posiekany szczypiorek, starty ser a także wbić jajko, żeby się wszystko siebie trzymało. Doprawić solą i pieprzem. Formować małe, płaskawe kotlety i, po obtoczeniu w bułce tartej, rzucać na ruszt do zezłocenia. Najlepiej podawać z sosem pieczeniowym ciemnym z torebki. Ewentualnie pomidorowym lub pieczarkowym...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Wesołe galaretki
Tagi: Wesołe galaretki
Rodzaj dania: alkohole desery
Rodzaj kuchni: wegetariańska
Galaretki przygotowujemy prawie według przepisu, tylko z tą różnicą że dajemy o połowę mniej wody, czyli 250 ml na paczkę. Każdy kolor i smak oczywiście w innym naczyniu. Gdy już mamy przygotowane galaretki odstawiamy je do ostygnięcia, ale nie stężenia. Kiedy już się schłodzą dodajemy 100 - 150 ml dowolnego alkoholu w zależności jakie mają być "wesołe" nasze galaretki, mieszamy i odstawiamy do lodówki aby stężały. Dobrze by było aby alkohol pasował do smaku galaretki np: galaretka jabłkowa z żubr...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pasztet z kabaczka
Tagi: wegetariańskie przysmaki pasztet kabaczek
Rodzaj dania: dania jarskie warzywa
Rodzaj kuchni: wegetariańska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
Potrzebne Ci są: 4 szklanki (200ml) startego kabaczka, 2 szklanki bułki tartej 1 cebula - wcześniej pokrojona w kostkę i podsmażona daje lepszy efekt, 2-3 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Wszystko razem łączysz: na początku startą cukinię, dodajesz bułkę tartą (gdy ciasto będzie wydawało się zbyt miękkie, możesz dodać więcej), podsmażoną w kostkę cebulkę i wyciśnięte ząbki czosnku, później żółtka jaj i na koniec ubitą pianę z białek. Wszystko razem mieszasz, wysypujesz na podłużną bla...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Wiosenny makaron z papryką i salami
Tagi: obiady szybkie papryka salami.
Rodzaj dania: dania główne makarony warzywa
Rodzaj kuchni: wegetariańska
Rodzaj mięsa: wege
Makaron ugotować al dente. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na rozgrzanej oliwie. Salami pokroić w małe ćwiartki, wrzucić do warzyw i lekko podsmażyć. Dodać makaron i lekko jeszcze podgrzać. Doprawić solą i pieprzem do smaku
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Placuchy "Proziaki"
Tagi: proziaki placki przekąska dieta wegateriańska
Rodzaj dania: dania jarskie kuchnia regionalna pieczywo
Rodzaj kuchni: wegetariańska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
Wsypać mąkę do dużej miski, dodać rozbełtane jajka, kwaśne mleko, sodę i sól. Wyrabiać ciasto rękami lub łyżką. Powinno być luźniejsze niż na pierogi. Odrywać po kawałku rozwałkować i wkładać na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Proziaki można piec bezpośrednio na płycie kuchennej lub nad ogniskiem - również na nawijając kawałki ciasta na patyk i piec bezpośrednio nad ogniem.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
samo zdrowie!
Tagi: sałatki surówki
Rodzaj dania: sałatki, surówki
Rodzaj kuchni: wegetariańska
po prostu: kroimy kapustę. paprykę w kostkę. kukurydzę i tuńczyka wrzucamy, i zalewamy wszystko sosem winegret. tuńczyk jest opcjonalny - jesli ktoś nie lubi, to sałatka bez niego także jest pyszna. dla smakoszy oliwek polecam wrzucić kilkanaście dla urozmaicenia smaku. smacznego!
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Makaronowe "Co nieco"
Tagi: zapiekanka makaron
Rodzaj dania: dania jarskie makarony zapiekanki
Rodzaj kuchni: wegetariańska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne
makaron ugotować al dente. pieczarki poddusić na patelni. ze śmietany i jajka zrobić sos i doprawić solą i pieprzem. opcjonalnie można dodać też inne zioła. ugotowany makaron, podduszone pieczarki i kukurydze z puszki układać warstwami w naczyniu do zapiekania. zalać sosem i na wierzchu ułożyć sporo sera żółtego - starkowanego albo w plasterkach. całość zapiekać ok pół godzinki w piekarniku.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Makaron z brokułami
Tagi: makaron brokuły sos czosnkowy pomidor
Rodzaj dania: dania jarskie makarony
Rodzaj kuchni: wegetariańska
Do garnka z gotującą się i lekko osoloną wodą dodajemy makaron świderki(najlepiej pół opakowania). Gotujemy (najlepiej) al dente, na niezbyt dużym ogniu. W zależności od makaronu jakieś 8 min. Do drugiego garnka (z gotującą się i lekko osoloną wodą) dodajemy umyte, bez łodygi i liści, pokrojone w większe kawałki brokuły. Gotujemy je do póki nie będą miękkie. Podobnie jak makaron ok. 8 min. na niedużym ogniu. Uwaga! należy sprawdzać ich stan,gdyż mogą się rozgotować. W międzyczasie przygotujemy sos. D...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW