-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

1234
Sałatka z makrelą wędzoną
Tagi: sałatka makrela wędzona
Rodzaj dania: ryby, owoce morza sałatki, surówki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
1. Makrelę obieramy ze skóry i dokładnie z ości i w kawałeczkach wkładamy do miseczki. 2. Pół cebuli kroimy w drobną kostkę i sparzamy gorącą wodą (cebula będzie wówczas łagodniejsza w smaku), odcedzamy i odciskamy z wody i wrzucamy do miseczki. 3. Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy w kostkę. 4. Ser żółty trzemy na grubej tarce do jarzyn. 5. Szczypiorek kroimy drobno. 6. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie razem, dodajemy majonez i ewentualnie doprawiamy do smaku pieprzem i solą...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałatka z tuńczyka, jajka i sera zółtego
Tagi: tuńczyk ser zółty jajka
Rodzaj dania: ryby, owoce morza sałatki, surówki
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
na początku gotujemy jajka na twardo, następnie oddzielamy białka od żółtek białka ścieramy na tarce ser żółty ścieramy na tarce tuńczyka odcedzamy od sosu :) i teraz przekładamy wszytko warstwowo na spód dajemy połowę startego białka następnie dajemy puszkę tuńczyka a na to ser żółty i na te warstwy dajemy majonez z pieprzem i jak kto lubi solą lub jakimiś ziołami i później znów po kolei białka, ser żółty, tuńczyk i majonez a na to ścieram żółtko :) fajnie wygląda w przeźroczystym ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Jajka faszerowane tuńczykiem z curry
Tagi: jajka jajo jajko curry tuńczyk
Rodzaj dania: przekąski ryby, owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
1. Jajka ugotować na twardo (około 12-15 min.), ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć żółtka. 2. W malakserze (mikser z ostrzami) umieścić obrane i przepołowione cebule, żółtka od jajek, tuńczyk w kawałkach wraz z oliwą oraz przyprawy. Wszystko miksować do uzyskania jednolitej masy. 3. Przed nałożeniem masy do jajek można ją schłodzić. Najlepiej dekorować za pomocą dekoratora do kremów. 4. Udekorowane masą połówki jajek ułożyć na półmisku, posypać kilkoma szczyptami curry. Można...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Plecing Kangkung
Tagi: szpinak szalotka chilli krewetki limonka
Rodzaj dania: dania główne ryby, owoce morza
Rodzaj kuchni: azjatycka
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
Przygotowanie: W moździerzu (lub ew. za pomocą blendera) ugnieść na pastę szalotki (lub 3 ząbki czosnku i 1/2 cebuli), papryczki, sól i 3 łyżeczki lekko podsmażonej pasty z krewetek. Dodać 3 łyżki oleju oraz sok z limonek. Szpinak gotować przez 5 minut we wrzącej wodzie. Następnie osuszyć i tak przygotowany podawać wymieszany z pastą lub oddzielnie. Na wierzch, tak jak to widać na zdjęciu, można ewentualnie dodać odrobinę prażonych orzechów. Szybko i smacznie. Smacznego!..
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Bakwan Kayanya
Tagi: soja mung cebula szczypiorek chilli krewetki ciasto w cieście
Rodzaj dania: ryby, owoce morza
Rodzaj kuchni: azjatycka
Przygotowanie: Wymieszać razem mąkę z proszkiem do pieczenia, jajkiem i wodą aż do osiągnięcia jednolitej konsystencji. Następnie dodać sól i paprykę, wymieszać. Do tak przygotowanego ciasta wrzucić resztę odpowiednio przygotowanych składników (kiełki przecięte w pół, cebula w kostkę, szczypiorek i chilli dokładnie poszatkowane) i raz jeszcze wymieszać wszystko razem. Podgrzać olej w patelni (najlepszy jest niewielki WOK aby oszczędzić na oleju ;)). W rozgrzanym oleju zanurzyć czerpak do zupy ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
ryba po grecku
Tagi: ryba po grecku
Rodzaj dania: ryby, owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Mazowsze
Płaty z ryby dzielimy na kwadraty, solimy i obsmażamy je na patelni maczając w jajku i bułce na przemian, (używamy ok 2 łyżek oleju), marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej (na grubych oczkach i staramy się robić jak najdłuższe nitki z warzyw) po starciu wkładamy to wszystko do garnka dodajemy ziele i listek laurowy dolewamy troszkę wody i dusimy cebulę kroimy drobniutko i dodajemy do warz, dokładamy koncentrat pomidorowy dusimy ok 5 - 10 minut próbujemy i dosyp...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałatka z tuńczyka, fasoli i cebulki marynowanej
Tagi: tuńczyk fasola cebulki marynowane
Rodzaj dania: ryby, owoce morza sałatki, surówki warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę. Pozostałe składniki odsączyć z zalewy i połączyć z jajkami. Dodać majonez i wszystko wymieszać.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Szybka sałatka z tuńczykiem
Tagi: sałatka makaron tuńczyk szybka
Rodzaj dania: ryby, owoce morza sałatki, surówki warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i przekładamy do miski. Pieczarki oczyszczamy i płuczemy. Kroimy w plasterki i obsmażamy na maśle. Dodajemy do makaronu. Paprykę kroimy w drobną kostkę, kukurydzę odsączamy. Łączymy z makaronem, dodajemy tuńczyka. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy z kilkoma łyżkami majonezu. Przed podaniem schładzamy w lodówce.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Ryba w galarecie
Tagi: ryba w galarecie ryba galareta
Rodzaj dania: dania główne ryby, owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Mazowsze
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
Umyć dzwonka z ryby następnie gotujemy je w wywarze (woda +warzywa pokrojone w plasterki, sól, cukier, pieprz, ziele, listek). Gotujemy rybę ok 5 minut, po wyjęciu ryby dodajemy do wywaru żelatynę (przygotowanie żelatyny zależy od firm z której korzystamy) - przeważnie należy ją zagotować. Rybę należy ułożyć na półmisku i ostudzić, zalać wywarem z żelatyną i poczekać aż to wszystko zastygnie. Powstanie galaretka i gotowe. Smacznego
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałatka krabowa
Tagi: sałątka kraby krabowa
Rodzaj dania: przekąski ryby, owoce morza sałatki, surówki
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
makaron należy ugotować jak będzie długi to go połamać przed ugotowaniem po ugotowaniu wsypać do miski, koperek umyć i pokroić tak ze cztery gałązki -> można więcej ale to w zależności czy goście lubują zielone :) pokrojony dorzucamy do makaronu, kukurydzę obsuszyć i dorzuci, paluszki krabowe należy pokroić w kostkę i dokładamy, ogórka obieramy ze skórki i pokroić w kostkę wszystko razem wymieszać posypać solą i pieprzem do smaku. i już gotowe smacznego
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW