-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

1234
Koktajl jagodowy
Tagi: Koktajl jagodowy jogurt
Rodzaj dania: napoje zimne
Rodzaj kuchni: europejska
Jagody myjemy, miksujemy z jogurtem, dosładzamy cukrem. Na koniec chłodzimy w lodówce.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Chłodnik na botwince z ogórkiem i rzodkiewką
Tagi: chłodnik lato botwinka buraczki
Rodzaj dania: dania jarskie napoje zimne warzywa zupy
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
1. Botwinkę dokładnie myjemy, odcinamy małe buraczki, obieramy. Buraczki i łodyżki siekamy w drobną kostkę, wsypujemy do rondla, zalewamy wodą (aby pokryła warzywo) i gotujemy około 15 minut. 2. W międzyczasie siekamy drobno umytą rzodkiewkę i obrany długi ogórek. 3. Po ugotowaniu i ostudzeniu botwinki, wraz z wodą przelewamy do malaksera, dodajemy ogórek i rzodkiewkę, miksujemy. Dolewamy jogurt. 3. Na koniec dodajemy posiekany koper i szczypiorek (już bez miksowania). Doprawiamy solą i pieprzem bi...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Korzenny kompot z jabłek
Tagi: jabłka napoje
Rodzaj dania: napoje gorące napoje zimne owoce
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Jabłka myję, osuszam i obieram ze skórki. Kroję jabłka na cząstki, wykrawam gniazda nasienne i przekładam je do garnka. Wlewam zimną wodę i gotuję na niewielkim ogniu aż jabłka staną się miękkie. Dodaję do smaku cukier, goździki, cynamon i trzy plastry cytryny. Gotuję jeszcze kilka minut i przelewam kompot do dzbanka.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Korzenny kompot z dyni
Tagi: dynia napoje cynamon
Rodzaj dania: napoje gorące napoje zimne warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Obraną dynię kroję w dużą kostkę i przekładam do garnka. Zalewam ją zimną wodą i gotuję na niewielkim ogniu. Pomarańczę dokładnie szoruję szczoteczką, sparzam wrzątkiem i kroję w plastry. Do garnka z dynią dodaję plastry pomarańczy, ocet jabłkowy, cukier, goździki i cynamon. Kompot gotuję pod przykryciem ok. 5 minut od zagotowania, nie za długo, gdyż dynia nie wymaga długiego czasu gotowania i szybko może zamienić się w papkę. Gotowy kompot przelewam do dużego dzbanka, z którego rozlewam go ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Koktajl winogronowy
Tagi: Koktajl miód winogrona kefir
Rodzaj dania: napoje zimne
Rodzaj kuchni: europejska
Winogrona myjemy i wrzucamy do blendera, wlewamy kefir i miksujemy. Dosładzamy miodem. Podajemy schłodzony w wysokich szklankach.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Kawa bananowa
Tagi: Kawa banan miód
Rodzaj dania: napoje zimne
Rodzaj kuchni: europejska
Do blendera wrzucamy banana, wlewamy szklankę zimnego mleka. Dodajemy kawę i miód. Wszystko miksujemy i wlewamy do szklanki. Najlepiej smakuje zmrożona. Można dodać więcej miodu w zależności od gustu.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Eksplozja smaku
Tagi: koktajle bezalkoholowe
Rodzaj dania: koktajle bezalkoholowe napoje zimne
Rodzaj kuchni: fusion
Wszystkie składniki poza bitą śmietaną dokładnie mieszamy ze sobą. Rozlewamy do szklanek. Całość dekorujemy bitą smietana i rodzynkami
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sok z owoców róży
Tagi: sok owoce róża przeziębienie dodatki do herbaty
Rodzaj dania: napoje gorące napoje zimne
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Róże oczyszczamy z szypułek i dokładnie myjemy, następnie wkładamy do emaliowanego naczynia i zalewamy litrem wody. Pod przykryciem ogrzewamy 20 minut. Od razu odcedzamy płyn do inego naczynia i ponownie zalewamy owoce 0.5 litra wody. - ponownie ogrzewamy 20 minut nie doprowadzając do wrzenia. Odcedzamy sok i łączymy z pierwszym płynem. słodzimy do smaku wg uznania i rozpuszczamy cukier. Pasteryzujemy w małych słoiczkach lub butelkach około 15 minut. Doskonały dodatek do herbat i innych ;-) napo...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Lemoniada
Tagi: napoje zimne
Rodzaj dania: napoje zimne owoce
Rodzaj kuchni: fusion
Jedną szklankę wody podgrzać razem z cukrem - az rozpuści się zupełnie. Wystudzić. Do blendera wlać osłodzoną wodę, wodę mineralną, sok z cytryny, listki mięty oraz kostki lodu. Miksować na wolnych obrotach przez 1 min, Potem zwiększyć moc. Rozlać do schłodzonych szklanek - podawać zimne.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Drink arbuzowy
Tagi: napoje chodzące
Rodzaj dania: alkohole napoje zimne owoce
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Bieszczady
Miąższ z arbuza oczyścić z pestek i poprzekrawać na mniejsze części. Wrzucić do blendera, dodać sok z limonek. Zmiksować na gładką masę. Dodać cukier do smaku (opcjonalnie) oraz rum. Wszystko jeszcze raz dobrze zmiksować. Przelać do szklanek. Podawać z lodem, mocno schłodzony.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW