-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

123
Miód z mniszka
Tagi: Mniszek lekarskimiód woda mineralna
Rodzaj dania: przetwory
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: inne
Zbieramy 1200 główek mniszka lekarskiego. Myjemy kwiaty. Wrzucamy do garnka i gotujemy do momentu zagotowania. Po zagotowaniu odstawić na 12 godzin. Po tym czasie odcedzić. Do soku dodać cukier i gotować przez godzinę na małym ogniu do momentu zgęstnienia.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Marynowane kurki
Tagi: Grzyby
Rodzaj dania: przetwory
Rodzaj kuchni: europejska
Kurki czyścimy, myjemy,odcinamy z nich nóżki.razem z cebulą układamy w słoikach.Zalewamy woda z octem,cukrem i solą.Zakręcamy.Gotujemy około 10 minut.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Marynowane rydze
Tagi: Grzyby
Rodzaj dania: przetwory
Rodzaj kuchni: europejska
Rydze myjemy,odcinamy nóżki.Układamy z cebulą w słoikach.Zalewamy woda z octem,cukrem i solą.Zakręcamy.Pasteryzujemy około 10 minut.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Ogórki konserowe
Tagi: Ogórki
Rodzaj dania: przetwory
Rodzaj kuchni: europejska
Do słoika wkładamy cebule, czosnek,marchew,liście laurowe,ziele angielskie,gorczycę,chrzan i koper.Następnie układamy ogórki.Zalewamy zalewą w skład której wchodzi woda,cukier,sól i ocet 10%.Gotujemy około 10 minut.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Kapusta kiszona
Tagi: Kapusta
Rodzaj dania: przetwory
Rodzaj kuchni: europejska
Kapustę szatkujemy.Marchew trzemy na tarce,mieszamy i dodajemy soli.Ugniatać i wycisnąć sok.Wkładamy do garnka i na górę kładziemy kamień.Przykrywamy wszystko ściereczką.Zostawiamy na 5-7 dni.Po upływie tego czasu przekładamy kapustę do słoików.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Kompot z truskawek
Tagi: Kompot
Rodzaj dania: przetwory
Rodzaj kuchni: europejska
Do wody wsypujemy cukier.Gotujemy.Dodajemy truskawki i czekamy na ponowne zagotowanie.Po zagotowaniu czekamy aż wszystko wystygnie.Potem przelewamy wszystko do słoików.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Ogórki z selerem konserwowym
Tagi: Ogórki
Rodzaj dania: przetwory
Rodzaj kuchni: europejska
Pokroić ogórki,seler i cebulę.Zalać 9 szklankami wody,1 szklanką soli i zostawić na 1,5 godziny. Zalać zalewa składającą się z 3 szklanek wody,2 szklanek cukru,1,5 szklanki octu, 1 łyżeczki gorczycy, 1 łyżeczki ziela angielskiego.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałatka amerykańska
Tagi: Sałatka
Rodzaj dania: przetwory sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska
Ogórki pokroić w talarki i zalać zalewą solną w skład której wchodzi 8 szklanek wody,1 szklanka soli,3łodygi selera naciowego.Odstawić na 3 godziny.Odcedzić i układać w słoikach.Cebulę i paprykę pokroić i dodać do ogórków.Pasteryzować 10 minut.Zalać zagotowaną, zimną zalewą w skład której wchodzą 4 szklanki wody,2 szklanki octu,łyżka ziela angielskiego,3 szklanki cukru i 1 łyżeczka przyprawy curry.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Ogórki kiszone
Tagi: Ogórki
Rodzaj dania: przetwory
Rodzaj kuchni: europejska
Czosnek,chrzan i koper wrzucić do słoika.Następnie poukładać w nim ogórki i zalać słoną wodą.Na litr wody-łyżka soli.Szczelnie zakręcić i odstawić do ukiszenia.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Krem Kinderr Buenoo
Tagi: krem deser orzechy mleko
Rodzaj dania: ciasta. ciasteczka dania jarskie desery naleśniki przekąski przetwory
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
W garnuszku, na wolnym ogniu rozpuszczamy kostkę masła, dodajemy do niej ziarenka wanilii i czekamy aż całkowicie się rozpuści. Orzechy delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa, przesypujemy do miski, zalewamy ciepłym, waniliowym masłem i na wolnych obrotach miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy świeże mleko oraz miód. Do masy powoli wsypujemy mleko w proszku, nieustannie mieszając. Kiedy wszystkie składniki się połączą, przelewamy krem do słoiczków (200 ml) i wkładamy do lodówki. ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW