-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

12345678...12
Surówka z rukoli, jabłka i marchwii
Tagi: surówka sałatka marchew rukola jabłko
Rodzaj dania: dania jarskie sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
Rukolę opłukać i osuszyć. Marchew (2 średnie) i jabłka (2 średnie) obrać. Jabłka pokroić w kawałeczki (po wydrążeniu), marchew zetrzeć na drobnej tarce. Składniki wymieszać. Sos przygotować mieszając oliwę, ocet jabłkowy z przyprawami. Podawać lekko schłodzoną bezpośrednio po zrobieniu.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałatka gyros
Tagi: Sałatka gyros kukurydza pierś z kurczaka
Rodzaj dania: sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać przyprawę Gyros i wymieszać. Ostudzić. Mięso ułożyć na spodzie talerza i dodać pokrojoną cebulę, kapustę, paprykę, pieczarki, ogórki, kukurydzę i majonez. Wymieszać. Można ozdobić plasterkami kiwi.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałata lodowa z pomidorami suszonymi
Tagi: sałata sałatka sałata lodowa pomidor pomidor suszony
Rodzaj dania: dania jarskie sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
1. Sałatę umyć, liście porwać na kawałki. 2. Pomidory suszone pokroić na mniejsze części. 3. Przygotować sos z użyciem 5 łyżek oleju z zalewy z pomidorów, octu jabłkowego, pieprzu mielonego, oregano i soli. 4. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce, podawać od razu po przygotowaniu.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Caprese
Tagi: pomidormozzarella
Rodzaj dania: sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: włoska
Pomidor i ser mozzarella kroimy w plastry.Oliwę i ocet balsamiczny mieszamy razem z przyprawą.Na półmisku układamy na przemian pomidor i ser.Polewamy sosem i dekorujemy świeżymi listkami bazyli.Smacznego
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałatka z indykiem i truskawkami
Tagi: truskawkiindyk
Rodzaj dania: sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Filet z indyka kroimy na małe kawałki obsypujemy przyprawami. Grilujemy na patelni grilowej.Szpinak myjemy układamy na półmisku. Dodajemy indyka,ogórek zielony pokrojony w plasterki.Truskawki przekrawamy wzdłuż razem z szypułką i dodajemy do sałatki. Z oliwy,octu balsamicznego i cukru brązowego robimy dressing w shakerze.Polewamy sałatkę.Smacznego.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałatka ze szpinakiem i suszoną żurawiną
Tagi: szpinakżurawina
Rodzaj dania: sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Szpinak myjemy osuszamy na ręczniku papierowym.Wrzucamy do salaterki,dodając żurawinę,orzeszki pini i sezam uprażone na suchej patelni. Z oliwy ,octu balsamicznego cukru robimy sos polewamy sałatkę.Solimy i pieprzymy lekko do smaku. Smacznego.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Salatka z roladami miesnymi
Tagi: schabpapryka sałata
Rodzaj dania: sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Kotlety rozbić,przyprawić sola pieprzem i czerwoną papryką i ziołami. Paprykę czerwoną pokroić w drobną kosteczkę. Ułożyć na schabowe,zwinać w rulon i spiać wykałaczkami. Usmażyć na oleju. Pokroić w plasterki. Mieszankę sałat wymieszac z kiełkami. Z Oleju Beskidzkiego,octu,cukru i ziół zrobic sos. Polać sałatkę i na wierzch ułożyć roladki schabowe. Smacznego.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałatka z pieczarkami
Tagi: Sałatka z pieczarkami pieczarki sałatka ogórek kiszony cebula
Rodzaj dania: sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska
Pieczarki obrać ze skórki, zagotować w osolonej wodzie około 10 minut. Odsączyć, ostudzić i drobno posiekać. Dołożyć pokrojone w kostkę ogórki, jajka ugotowane na twardo, natkę pietruszki i cebulę. Na koniec dodajemy starty ser, 2 łyżki majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Surówka z cebuli
Tagi: cebula surówka
Rodzaj dania: sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Cebulę pokrojoną w cienkie plasterki należy posolić. Umyte i obrane jabłka trzeba zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ugotowane na twardo jajko drobno posiekać. Wszystkie składniki mieszamy ze śmietaną i posypać pietruszka.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałata z jajem
Tagi: sałata jajo jajko zielona sałatka
Rodzaj dania: dania jarskie sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, ostudzić i pokroić w kostkę. 2. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na porcje. 3. Przygotować sos: wymieszać olej, ocet jabłkowy, cukier, pieprz i sól czosnkową. 4. Natkę posiekać drobno. 5. Wymieszać wszystkie składniki, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW