-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

12
Śniadaniowy twarożek kanapkowy
Tagi: twarożek ser biały szczypior kanapka kanapkowy wiosenny
Rodzaj dania: dania jarskie pasty przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
Dobrze schłodzony twarów (z kostki lub ser twarogowy klinek) rozdrobnić widelcem, dodać posiekany szczypiorek i posolić do smaku.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Szybka pasta jajeczna
Tagi: pasta jajeczna jajko jajo pasta jajeczna bagietka
Rodzaj dania: dania jarskie pasty
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Szczypiorek po umyciu siekamy drobno. Mieszamy szczypior z jajkami, majonezem i jogurtem naturalnym, doprawiamy pieprzem. Najlepiej smakuje rano do chrupiących bagietek.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pasta jajeczna do bagietek
Tagi: pasta jajko bagietka śniadanie przekąska
Rodzaj dania: dania jarskie pasty pieczywo przekąski sosy
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Wielkopolska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
1. Jajka ugotować na twardo w wodzie z łyżką soli. Ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. 2. Ogórki pokroić w kostkę, szczypior drobno posiekać. 3. Wszystkie produkty wymieszać z jogurtem, doprawić pieprzem i solą. Podawać z chrupiącą bagietką (podpiec ją po przekrojeniu, kładąc rozkrojoną częścią na blachę w rozgrzanym piekarniku - około 5 minut).
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Guacamole
Tagi: przystawki warzywa
Rodzaj dania: dania jarskie pasty przekąski warzywa
Rodzaj kuchni: włoska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
Cebulę, paprykę chilli oraz pomidora drobno pokroć. Awokado skropić sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem. Wszystkie składniki połączyć. Doprawić solą i oregano.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pasta serowa z cebulą
Tagi: pasta ser cebula
Rodzaj dania: dania jarskie pasty
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, ser ścieramy na drobnej tarce i dodajemy do cebuli, dodajemy 2 łyżki majonezu i razem wszystko łączymy dodajemy sól i pieprz do smaku. Smacznego :)
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Twarożek z rzodkiewką
Tagi: twaróg rzodkiewka
Rodzaj dania: dania jarskie pasty przekąski sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
1.Rzodkiewki umyć, pokroić w drobną kostkę. 2.Twaróg rozdrobnić widelcem, wymieszać z jogurtem, doprawić solą. 3.Twarożek wymieszać z rzodkiewką.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Masełko tymiankowe
Tagi: masło tymianek
Rodzaj dania: dania jarskie pasty pieczywo
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: wege
Masełko tymiankowe nadaje się do smarowania pieczywa - chleba, bułeczek oraz do zapiekanek. 1. Kostkę masła dobrze schłodzoną wyjąć z lodówki w temperaturę pokojową i potrzymać około 15 minut. 2. Przełożyć do miseczki, ugniatać z posiekanym tymiankiem. 3. Doprawić solą i papryką słodką.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Masełko czosnkowo-ziołowe doskonałe do pieczywa na grilla
Tagi: czosnek masło grill
Rodzaj dania: pasty
Rodzaj kuchni: polska
Ząbki czosnku obrać, przecisnąć. Koperek drobno posiekać. Masło utrzeć, dodać resztę składników i ucierać jeszcze chwilkę. Powstałą masę nałożyć do miseczki.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Zapiekana bagietka z pastą tuńczykową
Tagi: bagietka zapiekanka tuńczyk pasta
Rodzaj dania: pasty pieczywo przekąski ryby, owoce morza zapiekanki
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
1. Ugotować jajko na twardo, obrać ze skorupki. 2. W malakserze z kubkiem miksującym przygotować jednolitą pastę z: ugotowanego jaja, tuńczyka wraz z zalewą, cebuli, ząbka czosnku, doprawić pieprzem i solą. 2. Ogórek korniszon i paprykę marynowaną pokroić w niewielkie kawałeczki, wrzucić do zmiksowanej pasty tuńczykowej i tylko wymieszać (nie miksować). 3. Bagietkę pokroić na ukośne kromki, każdy kawałem posmarować pastą i położyć pół plasterka serka topionego - przekrajamy kwadratowy plaster ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pasta makrelowa
Tagi: makrela pasta
Rodzaj dania: kanapki pasty ryby, owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
1. Jajka ugotować na twardo (12 min.), obrać ze skorupek. 2. Cebulę obrać i pociąć na nieduże kawałki. 3. Do miksera (kubek miksujący z ostrzem jest najlepszy) wrzucić makrelę z puszki wraz z zalewą, cebulę, pokrojone na kawałki jajka, pieprz i sól. Miksować do uzyskania jednolitej pasty. Pasta nadaje się do smarowania chrupkiego pieczywa, chleba, bułeczek. Można ją przechowywać w zamkniętym pojemniczku w lodówce do kilku dni.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW