-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

1234
Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym
Tagi: bagietka zapiekana masło masło czosnkowe czosnek
Rodzaj dania: dania jarskie pieczywo przekąski zapiekanki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
Kostkę masła pozostawić w temperaturze pokojowej, aby stało się lekko miękkie. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub bardzo drobno posiekać. Wymieszać - przeciskać (przy użyciu widelca) masło, czosnek, posiekane listki natki pietruszki i szczyptę soli. Bagietkę naciąć na kronki (nie przecinać do końca), między nacięcia smarować masełkiem. Piec w piekarniku przy temp. 180 st. przez 10-12 minut. Podawać na gorąco.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Chleb szpinakowy z sercem
Tagi: szpinakchlebserce
Rodzaj dania: pieczywo
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Zrobić zaczyn z drożdży cukru i łyżki mąki.Odstawić w ciepłe miejsce aby drożdże wystartowały.Do automatu do chleba wlać wodę,oliwę,mąkę,sól,pół opakowania przyprawy do chleba staropolskiego. i szpinak rozdrobniony blenderem.Dodać na końcu rozczyn drożdżowy.Włączyć automat na program 9.Gdy ciasto będzie wyrobione i wyrośnięte wyciągamy na stolnicę oprószona mąką.Dzielimy na dwie części.Jedną część wkładamy do formy keksowej wysmarowanej oliwą.Z kromek chleba zwykłego wykrawamy wykrawac...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Chleb faszerowany
Tagi: chlebmięso
Rodzaj dania: pieczywo potrawy mączne
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Przygotowanie rolad: Kotlety rozbić tłuczkiem natrzeć przyprawami. Na każdy kotlet ułożyć suszone pomidory i zwinać w roladkę,spinając wykałaczkami.Usmażyć na patelni na oleju. Po usmażeniu pamietać aby wyciągnąć wykałaczki. Przygotowanie ciasta na chleb: Z drożdży,cukru,trochę wody i łyżki mąki robimy rozczyn.Odstawiamy w ciepłe miejsce aby podwoił swa objętosć. Do automatu do chleba wlewamy wodę,olej,sól.Dodajemy mąkę a na końcu rozczyn.Nastawiam na program 9 ale tylko do zarobienia i wyroś...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Kapuśniaczki z twarogowego ciasta
Tagi: kapusta bułeczki przekąska twaróg ciasto
Rodzaj dania: dania jarskie kanapki pieczywo przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Roztocze
Rodzaj mięsa: wege
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodaj 2 łyżki mąki oraz cukier. Dokładnie wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 10 min. Twaróg wraz z jajkiem rozetrzyj na gładką masę. Na stolnicę przesiej mąkę, dodaj wyrośnięty zaczyn, masę twarogową, jogurt grecki oraz sól. Zagnieć gładkie i jednolite ciasto. Przełóż do miski i odstaw w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Farsz: Kapustę drobno poszatkuj, posól i odstaw na kilka godzin, aż nieco zmięknie i puści sok. Cebulę posiekaj w dro...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Bochen chleba z masłem, kminkiem i czosnkiem zapiekany
Tagi: chleb zapiekany chrupiący
Rodzaj dania: dania jarskie pieczywo przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
1. Bochenek białego chleba pokroić na kromki nie przekrajając spodu. 2. Utrzeć masło z posiekanym bardzo drobno czosnkiem, kminkiem, solą i pieprzem ziołowym. 3. Rozchylając kromki chleba rozsmarować masło - z obu stron każdej kromki. Podociskać kromki do siebie. 4. Chleb ułożyć na folii aluminiowej. Folia ma zakrywać dół chleba 5. Chleb zapiekać około 15 min. w temp. 200st.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pasta jajeczna do bagietek
Tagi: pasta jajko bagietka śniadanie przekąska
Rodzaj dania: dania jarskie pasty pieczywo przekąski sosy
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Wielkopolska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
1. Jajka ugotować na twardo w wodzie z łyżką soli. Ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. 2. Ogórki pokroić w kostkę, szczypior drobno posiekać. 3. Wszystkie produkty wymieszać z jogurtem, doprawić pieprzem i solą. Podawać z chrupiącą bagietką (podpiec ją po przekrojeniu, kładąc rozkrojoną częścią na blachę w rozgrzanym piekarniku - około 5 minut).
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Bagietka czosnkowa
Tagi: bagietka czosnek śniadanie kolacja
Rodzaj dania: dania jarskie fast-food pieczywo przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
Bagietka czosnkowa to niecodzienna porcja aromatycznego pieczywa do śniadania lub kolacji. Polecam osobom lubiącym czosnek. 1. Ząbki czosnku obieramy, kroimy na pół i lekko nacinamy od strony przekrojonej. 2. Krótkie bagietki kroimy na pół. 3. Nacieramy bagietki obficie czosnkiem po obu stronach. 4. Smarujemy masłem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150 st. C. 5. Po stopieniu się masła, przewracamy bagietkę wewnętrzną stroną na spód, tak aby się zapiekła.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Masełko czosnkowe
Tagi: masło czosnek czosnkowe pieczywo
Rodzaj dania: dania jarskie kuchnia regionalna pieczywo
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
1. Kostkę masła pozostawić w temperaturze pokojowej, aby stało się miękkie. 2. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. 3. Do miseczki włożyć masło, czosnek i szczypty soli. 4. Przy użyciu widelca dokładnie wymieszać. 5. Odstawić do lodówki do stężenia. Masełka czosnkowego można używać do świeżego pieczywa, pieczonych bułeczek, tostów, zapiekanek.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Chlebek orzechowo-miodowy
Tagi: ciasta wypieki desery słodkości
Rodzaj dania: ciasta. ciasteczka desery kuchnia regionalna pieczywo potrawy mączne
Rodzaj kuchni: fusion
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
Białka oddziel od żółtek. Margarynę utrzyj mikserem z cukrem stopniowo dodając żółtka. Białka ubij na sztywną pianę. Mąkę wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, dołącz do masy żółtkowej razem z połową szklanki posiekanych orzechów włoskich. Na koniec dodaj ubitą pianę i wszystko delikatnie wymieszaj. Formę keksową wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przełóż ciasto do formy. Piecz w 180 stopni C przez około 60 minut. W międzyczasie przygotuj glazurę miodową. Na patelni ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Mix-kanapki plażowe z pieczywem tostowym
Tagi: kanapki tosty
Rodzaj dania: pieczywo przekąski
Rodzaj kuchni: europejska
1. Kroimy pół bakłażana na cienkie plastry. Posypujemy solą i pozostawiamy na durszlaku przez 30 minut, aby odpłynął z nich sok. Po tym czasie płuczemy i odsączamy. 2. Smażymy plastry na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu (jeśli nie ma grillowej, można na zwykłej) około 5 minut z obu stron - do zmięknięcia. Odkładamy na bok. 3. Drugą połowę obranego bakłażana smażymy na niskim ogniu na patelni z dodatkiem 2 łyżek oliwy z oliwek. Gdy bakłażan mięknie, miażdżymy go widelcem. na papkę. Dodajemy...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW