-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

12345678...20
Kurczak w cieście naleśnikowym
Tagi: kurczak kurczak w cieście naleśnikowe ciasto naleśnikowe
Rodzaj dania: dania główne mięsa przekąski
Rodzaj kuchni: azjatycka
Rodzaj mięsa: drób
Filety z kurczaka płuczemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. Przygotowujemy ciasto: do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko, mąkę i zioła prowansalskie i miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażymy kurczaka w cieście: w garnku rozgrzewamy olej. Kawałki kurczaka zanurzamy w cieście i wrzucamy ostrożnie na gorący olej. Smażymy je na wolnym ogniu na złoto z obu stron. Wykładamy na papierowe ręczniki i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Po...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Rolada z kurczaka ze szpinakiem z zielonym sosem
Tagi: kurczakszpinak
Rodzaj dania: mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: drób
Mięso rozbijamy tłuczkiem,doprawiamy sola i pieprzem. Nacieramy przyprawą do kurczaka. Szpinak dusimy na oleju.Na mięso smarujemy połowe szpinaku.Zawijamy w roladę.Spinamy wykałaczkami lub owijamy sznurkiem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.Pieczemy około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Druga połowę szpinaku zagotowac z niewielka ilościa wody.Dodac serek topiony i zmiksowac.Doprawić solą ,pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec dodac jogurtu natur...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pieczeń schabowa z owocami suszonymi
Tagi: schabowoce suszone
Rodzaj dania: mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: wieprzowina
Schab rozkrawamy,rozbijamy tłuczkiem.Smarujemy olejem rzepakowym,nacieramy przyprawami.Suszone owoce kroimy na małe kawałki rozkładamy na całym kawałku mięsa.Zwijamy całość w roladę i wpinamy wykałaczki lub patyki do szaszłyków.Układamy w naczynie żaroodporne wysmarowane olejem rzepakowym.Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny.Na półmisku układamy mix sałat,skrapiamy olejem rzepakowym.Dekorujemy Mikołajami z jajek.Jajka gotujemy na twardo.Z papryki konserwowej robimy cz...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
MINI ROLADKI Z INDYKA Z PARÓWKĄ
Tagi: parówki indyk
Rodzaj dania: mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: drób
Filety umyc,rozbić tłuczkiem do mięsa.Nasmarować przyprawami,ułożyc na filet szpinak.Następnie plasterek żółtego sera i parówkę. Zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami.Tak przygotowane roladki obsmażyc na gorącym tłuszczu z obu stron.Włożyć do garnka,dodac wody i kostkę rosołową i duścić aż mięso będzie miękkie. Smacznego.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Karkówka z kurczakiem
Tagi: karkówka kurczak
Rodzaj dania: mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: drób wieprzowina
Mięsa myjemy pod bieżącą wodą.Filet kroimy na długie paski obsypujemy przyprawa do kebaba. Karkowkę przekrawamy na pół lecz nie do końca.Obsypujemy przyprawa do kebaba,smarujemy oliwą,solimy ,pieprzymy. W środek wkładamy paski kurczaka,zawijamy mięso w roladę i obwiązujemy sznurkiem.Tak przygotowane mięso trzymamy około 2-4 godzin w lodówce.Wkładamy do zimnego piekarnika,ustawiając temperaturę do 180 stopni.Pieczemy około 1.5 godziny.Po upieczeniu i wystudzeniu,ściągnięciu sznurka mięso jest gotowe.Zimne p...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Kurczak curry
Tagi: kurczak curry Indie
Rodzaj dania: dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: indyjska
Rodzaj mięsa: drób
1. Cebulę obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę. Ząbki czosnku obrać, zmiażdżyć i posiekać drobno. 2. Na patelni podgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, przesmażyć lekko. 3. Piersi umyć i pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Podsmażyć około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. 4. Dodać przyprawy (curry, imbir, pieprz, kurkuma i garam masala), zalać wodą i mleczkiem kokosowym, wrzucić kostkę rosołową drobiową. 5. Koper umyć, posiekać, dorzucić do garnuszka. 6. Dusić wszystko razem pod przykrycie...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Poledwiczki w szynce parmeńskiej.
Tagi: poledwiczki
Rodzaj dania: mięsa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wołowina
polędwice oczyścić i pokroić by wyszedł walec posolić i popieprzyć.Gotowy kawałek zawinąć w szynce parmeńskiej Wrzucić na nagrzaną patelnie z olejem. Smażyć z każdej strony jakieś 5 minut po smażeniu wrzucić z patelnią do piekarnika nagrzanego na 200 stopni piec jakieś 5 minut aż będzie odpowiednio wysmażona. SMACZNEGO
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Skrzydełka kurczaka zapiekane z ziemniakami
Tagi: skrzydełka kurczak ziemniaki pieczone zapiekane
Rodzaj dania: dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: drób
1. Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze części (połówki lub ćwiartki), nakłuć widelcem. Wymieszać z 1 łyżką soli i majerankiem. 2. Skrzydełka kurczaka umyć, osuszyć. 3. Przygotować marynatę z oleju, posiekanego na plasterki czosnku, papryki słodkiej, 1 łyżki soli, pieprzu ziołowego. 4. Skrzydełka kurczaka wymieszać z marynatą. 5. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć ziemniaki, a na nie kurczaka. 6. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 st. C. Piec około 1,5 godz. Aby zapiec wsz...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Kurczak w pomidorach
Tagi: pyszne danie na obiad
Rodzaj dania: mięsa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: drób
Umyte, osuszone porcje kurczaka (w przepisie występują piersi, ale mogą być również udka, nóżki) nacieramy zmiażdżonym czosnkiem i podsmażamy w tzw. dużym tłuszczu ,rumieniąc z obu stron, aż nabiorą złocistej barwy.przekładamy do rondla z grubym dnem, oprószamy solą,pieprzem,roztartym w dłoniach tymiankiem,podlewamy winem i dusimy bez przykrycia na średnim ogniu.Gdy wino w połowie wyparuje,dodajemy obrane ze skóry i pokrojone w cząstki pomidory i dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu aż mięs...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Kurczakowe kąski
Tagi: kurczak obiad
Rodzaj dania: dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Wielkopolska
Rodzaj mięsa: drób
1. 2 podwójne filety kurczaka umyć, pozbawić błonek, pokroić na większe kawałki, delikatnie oprószyć solą. 2. W misce rozbić jajko, dodać 2 szczypty soli, zioła prowansalskie, dokładnie wymieszać. 3. Na patelni rozgrzać olej. 4. Każdy kawałek umoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej. 5. Smażyć na średnim ogniu z każdej strony na złoty kolor.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW