-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

123456...6
Zapiekana ryba ze szpinakiem
Tagi: Zapiekana ryba ze szpinakiem rybam jajko bazylia szpinak
Rodzaj dania: ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: europejska
W naczyniu żaroodpornym układamy filety doprawione solą. Na filety nakładamy szpinak zmieszany z rozdrobnionym czosnkiem, jajkiem i bazylią. Wszystko posypujemy serem. Pieczemy od 25 do 30minut w temperaturze około 200 stopni.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Śledź w oleju z cebulą
Tagi: śledź olej cebula wigilia
Rodzaj dania: przekąski ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
Filety płuczemy pod bieżącą wodą, przekładamy do miseczki, zalewamy mlekiem tak aby lekko je przykryło i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum godzinę. Wymoczone filety opłukujemy ponownie w wodzie i suszymy na papierowych ręcznikach. Kroimy na 4 cm kawałki. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski, zalewamy wrzącą wodą, po 15 sekundach odcedzamy i osączamy na sicie (sparzona cebula jest delikatniejsza w smaku i lepiej strawna). W słoiku układamy warstwami cebulę - ś...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Śledź w ziołach
Tagi: śledź zioła Wigilia Boże Narodzenie
Rodzaj dania: przekąski ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
Przyprawy mieszamy razem (wszystko zmielone, liście laurowe pokrószone na mniejsze części), cebule kroimy w półtalarki. Śledzie płuczemy w wodzie, osuszamy, kroimy na mniejsze porcje. W naczyniu (słoiku) układamy warstwami śledź, cebula, zioła, skrapiamy octem, zalewamy oliwą (powtarzamy czynność do wykończenia składników. Odstawiamy do przegryzienia, najlepiej do następnego dnia.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Jaja faszerowane tuńczykiem z ogórkiem konserwowym
Tagi: jaja jajka jajka faszerowane tuńczyk ogórek konserwowy
Rodzaj dania: dania jarskie przekąski ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
Jaja ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, przepołowić, wydrążyć żółtka. Połówki białek ułożyć na talerzu. Tuńczyk odcedzić z sosu, dodać do żółtek, wymieszać wszystko z posiekanymi listkami natki pietruszki, drobno posiekanym w kosteczkę ogórkiem konserwowym i majonezem. Z pasty tworzyć kulki i wkładać do wydrążonych białek. Na koniec oprószyć pieprzem mielonym.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pasta z wędzonej makreli
Tagi: makrelapasta
Rodzaj dania: ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Jajka gotujemy na twardo.Rybę odzielamy od ości i dodajemy starte na tarce jajka.Ogórek i paprykę kroimy w drobną kosteczkę.Szczypiorek siekamy drobno dodajemy do pasty.Solimy,pieprzymy,dodajemy trochę majonezu.Z pasty robimy kulki i układamy na talerzyk ozdabiając grzybkiem z jajka. Z ugotowanego na twardo jajka,odcinamy szerszą górę.Zaparzamy mocną herbatę z kilku torebek.Zanurzamy odcięte jajko w naparze herbacianym i gotujemy około 10 minut.W większą część j...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Jajka makrelowe pod duńską pierzynką
Tagi: jajka faszerowane makrela sos duński
Rodzaj dania: dania jarskie przekąski ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne ryby, owoce morza
1. Jaja ugotować na twardo (15 min.) w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki, żółtka wyjąć do miseczki. 2. Makrelę wędzoną obrać ze skóry i ości, rozdrobnić widelcem i wymieszać razem z żółtkami. 3. Cebulę posiekać bardzo drobno, ogórki marynowane pokroić w drobną kostkę. 4. Wszystkie składniki farszu dobrze wymieszać z majonezem i pieprzem. Dosolić do smaku. 5. Do jajek nakładać porcje farszu i dekorować sosem duńskim remoulada. Podawać dobrze schłodzone....
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Krewetki w sosie słodko-kwaśnym
Tagi: krewetki sos słodko-kwaśny
Rodzaj dania: ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
Krewetki obrać i oczyścić .na patelnie wlać olej i wrzucić pokrojony czosnek ,gdy się trochę wysmaży wrzucić krewetki oblewając je sosem Sweet Chilli.Po 3 minutach smażenia oblać całość sokiem z limonki. SMACZNEGO
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Krewetki z awokado
Tagi: Sałatka doskonała
Rodzaj dania: ryby. owoce morza sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: japońska
DRESSING : Dwie łyżki majonezu wymieszać z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.Dodać łyżeczkę soku z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Owoc awokado obrać ze skórki,przekroić na pół,wyjąć pestkę, miąższ pokroić na drobne kawałki,włożyć do salaterki i wymieszać z łyżeczką soku z cytryny,aby nie zmienił koloru. Krewetki mrożone oblać wrzątkiem i postawić na ręcznik papierowy by odsączyć je z wody,na rozgrzaną patelnie wrzucić na chwile krewetki i mieszać aż zrumieniają. Do awokado doda...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Kostka dorsza po grecku
Tagi: ryba dorsz kostka włoszczyzna po grecku obiad
Rodzaj dania: dania główne ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Wielkopolska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
1. Cebule obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju, gdy zmięknie, dodać włoszczyznę mrożoną, liść laurowy, ziele angielskie, smażyć około 5 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Podlać około 150 ml wody, posolić (2-3 szczypty) i dusić pod przykryciem przez 15 minut. Na koniec dodać do warzyw koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 2. Zamrożone kostki z mintaja lekko osolić, obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na patelni na wolny...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Ryba tilapia zasmażana w cieście
Tagi: ryba smażona w cieście obiad
Rodzaj dania: dania główne ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Wielkopolska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
1. Filety rozmrozić (jeśli są mrożone), opłukać pod zimną wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi. 2. Oprószyć rybę delikatnie solą. Odłożyć na talerz. 3. Do miski wlać wodę, następnie mieszając wsypywać porcjami mąkę, na koniec dodać jajka - roztrzepać oraz tymianek i wymieszać wszystko dokładnie. 4. Na patelni rozgrzać olej, następnie porcję ryby moczyć w cieście i wykładać na patelnię. Smażyć na wolnym ogniu najpierw z jednej, później z drugiej strony, na złoty kolor....
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW