-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

1234
Risotto z mięsem, papryką i ogórkiem marynowanym
Tagi: risotto ryż mięso mielone papryka ogórek marynowany obiad
Rodzaj dania: dania główne kasza, ryż
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wołowina
1. Obrać cebulę i czosnek, cebulę pokroić w krążki, czosnek posiekać. 2. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w kostkę. 3. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, smażyć około 5 minut mieszając. 4. Następnie dodać cebulę i czosnek, wszystko razem zeszklić. 5. Dodać mięso mielone i smażyć około 10-15 minut. 6. Na koniec dodać ogórek konserwowy pokrojony w paseczki. Wymieszać. 7. Do potrawki dołożyć ryż, przyprawy, ketchup. Wszystko przesmażyć szybko na dużym ogniu....
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pieczona papryka faszerowana
Tagi: papryka pieczona faszerowana
Rodzaj dania: dania główne warzywa zapiekanki
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wołowina
1. Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć. 2. Ugotować ryż w osolonej wodzie. 3. Dużą cebulę obrać, pokroić na półkrążki. Czosnek posiekać. Ogórki marynowane pokroić na paseczki. 3. Na patelni rozgrzać oliwę. wrzucić cebulę, zeszklić przez około 3 minuty. 4. Do cebuli włożyć mięso mielone, smażyć razem około 5-7 minut, następnie dodać ogórki i czosnek, delikatnie przesmażyć. 5. Dodać do farszu przyprawy, zamieszać i zdjąć z ognia. 6. Papryki napełnić farszem, wyłożyć na blachę wysłaną papierem ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Poledwiczki w szynce parmeńskiej.
Tagi: poledwiczki
Rodzaj dania: mięsa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wołowina
polędwice oczyścić i pokroić by wyszedł walec posolić i popieprzyć.Gotowy kawałek zawinąć w szynce parmeńskiej Wrzucić na nagrzaną patelnie z olejem. Smażyć z każdej strony jakieś 5 minut po smażeniu wrzucić z patelnią do piekarnika nagrzanego na 200 stopni piec jakieś 5 minut aż będzie odpowiednio wysmażona. SMACZNEGO
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pierogi z mięsem
Tagi: Pierogi z mięsem mięso ciasto boczek
Rodzaj dania: pierogi
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wołowina
Ciasto : Mąkę mieszamy z wodą i olejem. Dodajemy sól i jajko. Mieszamy. Całość ugniatamy, do momentu aż ciasto nie będzie się kleić. Rozwałkowujemy i wycinamy kółka na pierogi. Farsz : Mięso z dodatkiem soli gotujemy do miękkości. Dodajemy do niego bułkę ( wcześniej namoczoną w wodzie). Solimy i pieprzymy do smaku. Farsz nakładamy do wykrojonych kółeczek i zagniatamy pierogi. Gotujemy około 3 - 4 minuty. Boczek kroimy w kosteczki, podsmażamy i posypujemy nim pierogi. ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Meksykańskie krokiety
Tagi: Krokiet meksykański Meksyk farsz obiad naleśnik
Rodzaj dania: dania główne naleśniki
Rodzaj kuchni: meksykańska
Rodzaj mięsa: wołowina
Farsz do krokietów: 1. Czosnek obrać, zmiażdżyć i posiekać drobno. 2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę 3. W głębokiej patelni rozgrzać 5 łyżek oleju, wrzucić cebulę i czosnek, delikatnie przesmażyć, dodać paprykę mieloną słodką i ostrą, dokładnie wymieszać. 4. Paprykę zieloną umyć, wydrążyć z pestek i białych plewek, pokroić w paseczki i dorzucić do patelni. Smażyć na wolnym ogniu około 5 minut mieszając. 5. Dodać mięso mielone, przyprawę do gyros, dokładnie wymieszać i smażyć około 5 minut znów miesz...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Naleśniki po meksykańsku
Tagi: Meksyk meksykańskie obiad naleśniki naleśnik
Rodzaj dania: dania główne naleśniki
Rodzaj kuchni: meksykańska
Rodzaj mięsa: wołowina
Jak przygotować farsz? 1. Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w kostkę, czosnek zmiażdżyć o posiekać drobno. 2. W głębokiej patelni rozgrzać 5 łyżek oleju, wrzucić cebulę i czosnek, delikatnie przesmażyć, dodać paprykę mieloną słodką i ostrą, dokładnie wymieszać. 3. Paprykę zieloną umyć, wydrążyć z pestek i białych plewek, pokroić w paseczki i dorzucić do patelni. Smażyć na wolnym ogniu około 5 minut mieszając. 4. Dodać mięso mielone, przyprawę do gyros, dokładnie wymieszać i smażyć około ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Gołąbki babci
Tagi: gołąbki Polska polskie jedzenie kapusta obiad
Rodzaj dania: dania główne kuchnia regionalna
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: wołowina
Przygotowanie kapusty do gołąbków: 1. Średnią wielkości kapustę myjemy z wierzchu. Zdejmujemy 2 wierzchnie liście i odkładamy. Z kapusty wykrajamy ostrym długim nożem trzon. Wkładamy ją do głębokiego garnka, zalewamy wodą, solimy 1 łyżkę. 2. Zagotowujemy wodę i następnie zmniejszamy ogień. 3. Po około 5 minutach próbujemy zdejmować wierzchnie liście kapusty (powinny być miękkie i łatwo schodzić z główki), następnie podgotowujemy znów trochę i ponownie zdejmujemy kolejne liście i tak aż do wyczerp...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Domowe hamburgery
Tagi: grill wołowina warzywa
Rodzaj dania: mięsa warzywa
Rodzaj kuchni: międzynarodowa
Rodzaj mięsa: wołowina
Mięso umieścić w misce, dodać drobniutko posiekaną połowę cebuli, musztardę, posypać pieprzem i solą. Dokładnie zagnieść, spróbować (to nie jest aż tak przerażające) i ewentualnie dosolić. Podzielić na 6 równych kulek, odstawić. Sałatę wymieszać z pietruszką. Ogórka, pomidora i cebulę pokroić (cebulę w cienkie piórka). Bułki przepołowić. Rozgrzać posmarowany tłuszczem grill lub patelnię grillową. Mięso spłaszczyć do wymiarów bułki (powinno mieś około 0,5 cm grubości), smażyć do zrumienienia. W ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pulpety w sosie pomidorowym
Tagi: pulpety sos pomidorowy obiad
Rodzaj dania: dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Mazowsze
Rodzaj mięsa: wołowina
bułkę suchą moczymy w mleku, cebulę obieramy i teraz są dwie szkoły jak kto lubi można ją drobniutko posiekać lub zrobić tak jak ja czyli wrzucić w blendera (ja wrzucam w blendera: bułkę z mlekiem, cebulę, sól, pieprz, jajko) wszystko razem miksuje tak aby nie było grudek moje dzieci jak by wyczuły cebulę posiekana w pulpetach no niestety ale by nie zjadły :/ jeśli ktoś nie posiada takiego urządzenia to tak jak wcześniej napisałam należy cebulę pokroić drobną kostkę i dodać do mięsa razem z buł...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Ziemniaki z mięsnym sosem
Tagi: wołowina dania główne
Rodzaj dania: dania główne dania ziemniaczane kuchnia regionalna mięsa warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Bieszczady
Rodzaj mięsa: wołowina
Ziemniaki (niezbyt duże) wyszorować i ugotować w łupince. W międzyczasie na maśle klarowanym podsmażyć polędwicę wieprzową pokrojoną w kostkę. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną cebulę oraz startą na tarce o dużych oczkach marchew. Zalać ok. 2/3 litra bulionu. Doprawić solą, pieprzem oraz chilli i oregano. Dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Ziemniaki odcedzić, podawać w całości polane mięsnym sosem.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW