-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

12345678...15
Kurczak w cieście naleśnikowym
Tagi: kurczak kurczak w cieście naleśnikowe ciasto naleśnikowe
Rodzaj dania: dania główne mięsa przekąski
Rodzaj kuchni: azjatycka
Rodzaj mięsa: drób
Filety z kurczaka płuczemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. Przygotowujemy ciasto: do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko, mąkę i zioła prowansalskie i miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażymy kurczaka w cieście: w garnku rozgrzewamy olej. Kawałki kurczaka zanurzamy w cieście i wrzucamy ostrożnie na gorący olej. Smażymy je na wolnym ogniu na złoto z obu stron. Wykładamy na papierowe ręczniki i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Po...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Parówki zapiekane z serem
Tagi: parówki
Rodzaj dania: przekąski
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: drób
1.Parówki kroimy w plastry. 2.Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy. 3.Ser ścieramy na tarce. 4.Obieramy pomidory,czosnek i kroimy. 5.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dodajemy przyprawy do smaku. 6.Całość posypujemy startym serem. 7.Zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Rolada z kurczaka ze szpinakiem z zielonym sosem
Tagi: kurczakszpinak
Rodzaj dania: mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: drób
Mięso rozbijamy tłuczkiem,doprawiamy sola i pieprzem. Nacieramy przyprawą do kurczaka. Szpinak dusimy na oleju.Na mięso smarujemy połowe szpinaku.Zawijamy w roladę.Spinamy wykałaczkami lub owijamy sznurkiem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.Pieczemy około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Druga połowę szpinaku zagotowac z niewielka ilościa wody.Dodac serek topiony i zmiksowac.Doprawić solą ,pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec dodac jogurtu natur...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
MINI ROLADKI Z INDYKA Z PARÓWKĄ
Tagi: parówki indyk
Rodzaj dania: mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: drób
Filety umyc,rozbić tłuczkiem do mięsa.Nasmarować przyprawami,ułożyc na filet szpinak.Następnie plasterek żółtego sera i parówkę. Zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami.Tak przygotowane roladki obsmażyc na gorącym tłuszczu z obu stron.Włożyć do garnka,dodac wody i kostkę rosołową i duścić aż mięso będzie miękkie. Smacznego.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Karkówka z kurczakiem
Tagi: karkówka kurczak
Rodzaj dania: mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: drób
Mięsa myjemy pod bieżącą wodą.Filet kroimy na długie paski obsypujemy przyprawa do kebaba. Karkowkę przekrawamy na pół lecz nie do końca.Obsypujemy przyprawa do kebaba,smarujemy oliwą,solimy ,pieprzymy. W środek wkładamy paski kurczaka,zawijamy mięso w roladę i obwiązujemy sznurkiem.Tak przygotowane mięso trzymamy około 2-4 godzin w lodówce.Wkładamy do zimnego piekarnika,ustawiając temperaturę do 180 stopni.Pieczemy około 1.5 godziny.Po upieczeniu i wystudzeniu,ściągnięciu sznurka mięso jest gotowe.Zimne p...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Kurczak curry
Tagi: kurczak curry Indie
Rodzaj dania: dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: indyjska
Rodzaj mięsa: drób
1. Cebulę obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę. Ząbki czosnku obrać, zmiażdżyć i posiekać drobno. 2. Na patelni podgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, przesmażyć lekko. 3. Piersi umyć i pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Podsmażyć około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. 4. Dodać przyprawy (curry, imbir, pieprz, kurkuma i garam masala), zalać wodą i mleczkiem kokosowym, wrzucić kostkę rosołową drobiową. 5. Koper umyć, posiekać, dorzucić do garnuszka. 6. Dusić wszystko razem pod przykrycie...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Skrzydełka kurczaka zapiekane z ziemniakami
Tagi: skrzydełka kurczak ziemniaki pieczone zapiekane
Rodzaj dania: dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: drób
1. Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze części (połówki lub ćwiartki), nakłuć widelcem. Wymieszać z 1 łyżką soli i majerankiem. 2. Skrzydełka kurczaka umyć, osuszyć. 3. Przygotować marynatę z oleju, posiekanego na plasterki czosnku, papryki słodkiej, 1 łyżki soli, pieprzu ziołowego. 4. Skrzydełka kurczaka wymieszać z marynatą. 5. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć ziemniaki, a na nie kurczaka. 6. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 st. C. Piec około 1,5 godz. Aby zapiec wsz...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Kurczak w pomidorach
Tagi: pyszne danie na obiad
Rodzaj dania: mięsa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: drób
Umyte, osuszone porcje kurczaka (w przepisie występują piersi, ale mogą być również udka, nóżki) nacieramy zmiażdżonym czosnkiem i podsmażamy w tzw. dużym tłuszczu ,rumieniąc z obu stron, aż nabiorą złocistej barwy.przekładamy do rondla z grubym dnem, oprószamy solą,pieprzem,roztartym w dłoniach tymiankiem,podlewamy winem i dusimy bez przykrycia na średnim ogniu.Gdy wino w połowie wyparuje,dodajemy obrane ze skóry i pokrojone w cząstki pomidory i dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu aż mięs...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Kurczakowe kąski
Tagi: kurczak obiad
Rodzaj dania: dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Wielkopolska
Rodzaj mięsa: drób
1. 2 podwójne filety kurczaka umyć, pozbawić błonek, pokroić na większe kawałki, delikatnie oprószyć solą. 2. W misce rozbić jajko, dodać 2 szczypty soli, zioła prowansalskie, dokładnie wymieszać. 3. Na patelni rozgrzać olej. 4. Każdy kawałek umoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej. 5. Smażyć na średnim ogniu z każdej strony na złoty kolor.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Kurczak z groszkiem i marchewką
Tagi: kurczak groszek marchewka potrawka obiad
Rodzaj dania: dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Wielkopolska
Rodzaj mięsa: drób
1. Kurczaka (3 pojedyncze filety) umyć, pozbawić błonek i pokroić w kostkę (niewielkie kawałki). 2. Przygotować marynatę mieszając oliwę, 2 obrane i zmiażdżone ząbki czosnku, po 3 łyżki przyprawy do gyros i miodu, łyżkę papryki ostrej i 2 łyżki kminku. 3. Kurczaka zamarynować, dobrze wymieszać i odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej. 4. Obrać 2 duże marchewki, pokroić w kostkę i ugotować w wodzie (około 25 minut). Odcedzić. 4. Gdy kurczak się zamarynuje (po 30 minutach) wlać wszystko...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW