-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

1...7891011121314...155
Placek ze sliwkami
Tagi: Placek
Rodzaj dania: desery
Rodzaj kuchni: europejska
Białka ubić z cukrem na pianę,dodawać po 1 żółtku.Dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.Margarynę rozpuścić i dodać do masy.Wymieszać i ułożyć śliwki.Piec od 40 minut do godziny w temperaturze 170 stopni.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Zupka Cygańska
Tagi: Zupa
Rodzaj dania: zupy
Rodzaj kuchni: europejska
Warzywa zetrzeć na dużych oczkach, por pokroić, gotować ok 15min.Na patelni podsmażyć cebulę i dodać do zupy, następnie podsmażyć papryki pokrojone na kawałeczki razem z Vegetą, dodać do zupy.Pokroić kiełbasę na plasterki, podsmażyć i dodać do zupy.Dodać starte ziemniaki,po ich ugotowaniu dodać przecier pomidorowy i pół łyżeczki chilli,może być tez papryka ostra.Dodać sól,pieprz,posypać posiekaną natką pietruszki.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Makaron ze szpinakiem
Tagi: Makaron ze szpinakiem
Rodzaj dania: dania główne
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wege
Szpinak rozmrażamy na patelni. Dolewamy szklankę mleka i czekamy aż odparuje. Dzięki temu nie będzie w nim czuć goryczy. Dodajemy rozdrobniony czosnek i chwilkę smażymy. Wsypujemy utarty ser i smażymy do momentu jego roztopienia. W osobnym garnku gotujemy makaron. Nakładamy na talerz makaron a na górę szpinak.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Naleśniki z pieczarkami, cenulą i serem
Tagi: Naleśniki z pieczarkami cenulą i serem ser pieczarki naleśnik
Rodzaj dania: naleśniki
Rodzaj kuchni: europejska
Mąkę, wodę, mleko i jajka mieszamy razem do momentu aż nie będzie grudek. Dodajemy sól i cukier. Smażymy aż uzyskają złocisty kolor. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy. Doprawiamy solą do smaku. Na tarce trzemy ser. Do środka naleśników wkładamy farsz i wsypujemy ser. Zawijamy. Wkładamy do piekarnika na 20 minut żeby ser się stopił.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Zupa szparagowa
Tagi: Zupa szparagi włoszczyzna ziemniaki
Rodzaj dania: zupy
Rodzaj kuchni: europejska
Do garnka z wodą wrzucamy żeberka i je gotujemy około 20 minut. Fasolkę szparagową myjemy i kroimy w kawałki. Wrzucamy do całości. Dodajemy włoszczyznę, pierś z kurczaka i ziemniaki - gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy pietruszkę, doprawiamy Vegetą i solą.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Krewetki w sosie słodko-kwaśnym
Tagi: krewetki sos słodko-kwaśny
Rodzaj dania: ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
Krewetki obrać i oczyścić .na patelnie wlać olej i wrzucić pokrojony czosnek ,gdy się trochę wysmaży wrzucić krewetki oblewając je sosem Sweet Chilli.Po 3 minutach smażenia oblać całość sokiem z limonki. SMACZNEGO
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Puree Marchewkowe
Tagi: marchew
Rodzaj dania: sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska
Marchewkę obrać i ugotować po ugotowaniu zetrzeć na tarce na małych oczkach dodać sól,masło,gałkę,muszkatołową i wymieszać by wyszła gładka i zlepiona masa . SMACZNEGO
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Poledwiczki w szynce parmeńskiej.
Tagi: poledwiczki
Rodzaj dania: mięsa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wołowina
polędwice oczyścić i pokroić by wyszedł walec posolić i popieprzyć.Gotowy kawałek zawinąć w szynce parmeńskiej Wrzucić na nagrzaną patelnie z olejem. Smażyć z każdej strony jakieś 5 minut po smażeniu wrzucić z patelnią do piekarnika nagrzanego na 200 stopni piec jakieś 5 minut aż będzie odpowiednio wysmażona. SMACZNEGO
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Smażone rydze z bazylią
Tagi: Rydze bazylia
Rodzaj dania: przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne
Grzyby myjemy. Odcinamy nóżki. Solimy. Na rozgrzanej patelni smażymy około 5 - 10 minut, odwracając żeby się nie przypaliły. Po usmażeniu układamy na talerzu i dekorujemy bazylią.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Lasagne
Tagi: Lasagne
Rodzaj dania: dania główne
Rodzaj kuchni: włoska
Rodzaj mięsa: wieprzowina
Farsz : Cebulę i pieczarki podsmażamy na oliwie. Dodajemy mięso mielone, podsmażamy mieszając. Dodajemy pokrojoną bazylię przyprawę włoską, sól i pieprz - do smaku. Na końcu dodajemy czosnek i koncentrat pomidorowy - mieszamy. Z 2 minuty smażymy. Makaron : Specjalne płaty makaronu do lasagne wrzucamy na 4 minuty do garnka z gotującą się wodą. W naczyniu żaroodpornym układamy kilka warstw makaronu, mięsa i startego sera żółtego na przemian. Ważne żeby ostatnią - górną warstwę ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW