-
Szukaj
Szukanie zaawansowane
Koreczki z melonem, serem pleśniowym, łososiem, rukolą i papryką
Tagi: koreczki przekąska melon ser pleśniowy łosoś rukola papryka
Rodzaj dania: przekąski
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
1. Melon dobrze dojrzały (musi być słodkawy) przepołowić, wydrążyć, obrać i pokroić na kawałki. 2. Paprykę umyć, wydrążyć, pokroić na kawałki. 3. Rukolę przepłukać, osuszyć. 4. Na wykałaczki nadziewać kawałki melona, łososia, sera pleśniowego (pokrojonego w kostkę), listków rukoli i kawałki papryki.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Naleśniki z serkiem mascarpone i truskawkami
Tagi: Naleśniki truskawki mascarpone cukier puder
Rodzaj dania: naleśniki
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wege
Mąkę, wodę, mleko i jajka mieszamy razem do momentu aż nie będzie grudek. Dodajemy sól i cukier. Smażymy aż uzyskają złocisty kolor. Jak naleśniki przestygną, wypełniamy je serkiem mascarpone. Zawijamy. W środku i na wierchu układamy truskawki. Na koniec posypujemy cukrem pudrem
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pierogi z mięsem
Tagi: Pierogi z mięsem mięso ciasto boczek
Rodzaj dania: pierogi
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wołowina
Ciasto : Mąkę mieszamy z wodą i olejem. Dodajemy sól i jajko. Mieszamy. Całość ugniatamy, do momentu aż ciasto nie będzie się kleić. Rozwałkowujemy i wycinamy kółka na pierogi. Farsz : Mięso z dodatkiem soli gotujemy do miękkości. Dodajemy do niego bułkę ( wcześniej namoczoną w wodzie). Solimy i pieprzymy do smaku. Farsz nakładamy do wykrojonych kółeczek i zagniatamy pierogi. Gotujemy około 3 - 4 minuty. Boczek kroimy w kosteczki, podsmażamy i posypujemy nim pierogi. ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Surówka z marchewki i jabłka
Tagi: Surówka z marchewki i jabłka
Rodzaj dania: sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska
Marchew, jabłka i seler zetrzeć na tarce. Wymieszać. Dodać łyżkę chrzanu. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Na koniec dodać śmietanę. Najlepiej smakuje schłodzona.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Leczo
Tagi: Leczo papryka cukinia cebula kiełbasa pomidor Węgry
Rodzaj dania: dania główne
Rodzaj kuchni: węgierska
Cebule kroimy, podsmażamy na patelni z margaryną. Dodajemy kiełbasę, paprykę, cukinię i pomidory. Podlewamy niewielką ilością wody i doprawiamy Vegetą. Gotujemy do miękkości.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Tarta z jeżynami
Tagi: tarta jeżyny kruche ciasto
Rodzaj dania: ciasta. ciasteczka
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Ze składników (mąka, cukier puder, masło, jajko, cukier waniliowy) wyrobić ciasto, siekając suche składniki z zimnym masłem, następnie wyrabiając. Uformować kulę, spłaszczyć, owinąć w folię, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Schłodzone ciasto podzielić na dwie części: 1/3 i 2/3. Większą część ciasta rozwałkować na stolnicy na placek lekko większy niż średnica formy (o grubości ok. 3 - 4 mm), przenieść do formy zakrywając jej dno i boki. Ponakłuwać widelcem i schłodzić. Na ciasto wyłożyć papier ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Rolada szpinakowa
Tagi: Szpinak rolada łosoś jajka
Rodzaj dania: przekąski
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: inne
Szpinak poddusić na maśle. Odcedzić. Wymieszać z żółtkami i pianą z białek. Doprawić pieprzem i solą. Rozsmarować na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Trzymać w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni. Ostudzić. Ser wymieszać z koperkiem. Doprawić solą i sokiem z cytryny. Rozsmarować na "szpinakowym " cieście. Na wierzch położyć łososia. Zrolować i zawinąć w folię spożywczą. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Kotlety ziemniaczane z serem
Tagi: potrawy z ziemniaków kuchnia rumuńska
Rodzaj dania: dania ziemniaczane
Rodzaj kuchni: bałkańska
Ziemniaki należy ugotować w łupinach , obrać i przetrzeć przez sitko lub w mikserze. Następnie zmieszać z tartym serem i mąką oraz przyprawić solą i pieprzem . Z gotowego ciasta formujemy gruby wałek i kroimy na placki grubości około dwóch centymetrów. Placki panierujemy mąką i smażymy z obu stron. SMACZNEGO
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Ziemniaki smażone z sosem czosnkowym
Tagi: ziemniaki czosnek
Rodzaj dania: dania ziemniaczane
Rodzaj kuchni: rosyjska
Połowę oleju rozgrzać mocno na głębokiej patelni lub w rondlu. Ostrożnie wkładać umyte i osuszone ziemniaki ( małe w całości, większe przekroić) - obsmażać na złocisto. W czasie smażenia można przygotować sos czosnkowy - czosnek rozetrzeć z solą i dodać pozostały olej słonecznikowy. Usmażone ziemniaki wyjąć , posolić i polać sosem. Smacznego !
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Niebo i ziemia
Tagi: ziemniak kuchnia niemiecka
Rodzaj dania: dania ziemniaczane
Rodzaj kuchni: niemiecka
Należy przygotować pure z ziemniaków. . Ugotować i przetrzeć przez sito jabłka. Następnie połączyć jabłka z ziemniakami i całość ubić oraz przyprawić solą i pieprzem. Potem roztopić pokrojoną w kostkę słoninę usmażyć na tym cebulę w pierścieniach i kiszkę. Podawać razem. Smacznego.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW