-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

12345678...155
Słodka rozkosz
Tagi: Słodka rozkosz galaretka czekolada bita śmietana
Rodzaj dania: desery
Rodzaj kuchni: europejska
W 500 ml wody rozpuszczamy galaretkę. Mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia kroimy ją w kostkę i wrzucamy do pucharka. Dodajemy owoce i ubitą śmietanę. Górę posypujemy startą czekoladą. Jeśli ktoś ma większe pucharki, deser można układać warstwami.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałatka gyros
Tagi: Sałatka gyros kukurydza pierś z kurczaka
Rodzaj dania: sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać przyprawę Gyros i wymieszać. Ostudzić. Mięso ułożyć na spodzie talerza i dodać pokrojoną cebulę, kapustę, paprykę, pieczarki, ogórki, kukurydzę i majonez. Wymieszać. Można ozdobić plasterkami kiwi.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Koktajl jagodowy
Tagi: Koktajl jagodowy jogurt
Rodzaj dania: napoje zimne
Rodzaj kuchni: europejska
Jagody myjemy, miksujemy z jogurtem, dosładzamy cukrem. Na koniec chłodzimy w lodówce.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Risotto z mięsem, papryką i ogórkiem marynowanym
Tagi: risotto ryż mięso mielone papryka ogórek marynowany obiad
Rodzaj dania: dania główne kasza, ryż
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wieprzowina wołowina
1. Obrać cebulę i czosnek, cebulę pokroić w krążki, czosnek posiekać. 2. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w kostkę. 3. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, smażyć około 5 minut mieszając. 4. Następnie dodać cebulę i czosnek, wszystko razem zeszklić. 5. Dodać mięso mielone i smażyć około 10-15 minut. 6. Na koniec dodać ogórek konserwowy pokrojony w paseczki. Wymieszać. 7. Do potrawki dołożyć ryż, przyprawy, ketchup. Wszystko przesmażyć szybko na dużym ogniu....
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Ciastka orzechowe z czekoladowymi perełkami
Tagi: ciastka orzechy czekolada
Rodzaj dania: ciasta. ciasteczka dania jarskie desery
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Ciasto: 1. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cukier puder, zmielone orzechy. Składniki dobrze wymieszać. 2. Dodać aromat waniliowy oraz 2 żółtka z jajek - wymieszać. 3. Margarynę (najlepiej schłodzoną) pokroić na kawałki i dodać do składników. 4. Wymieszać rękami ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji, uformować kulę, włożyć do foliowej torebki i odłożyć do lodówki na 2 godziny. 5. Po schłodzeniu wyjąć ciasto z lodówki, oddzielić jedną część. 6. Na stolnicy opró...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałata lodowa z pomidorami suszonymi
Tagi: sałata sałatka sałata lodowa pomidor pomidor suszony
Rodzaj dania: dania jarskie sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
1. Sałatę umyć, liście porwać na kawałki. 2. Pomidory suszone pokroić na mniejsze części. 3. Przygotować sos z użyciem 5 łyżek oleju z zalewy z pomidorów, octu jabłkowego, pieprzu mielonego, oregano i soli. 4. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce, podawać od razu po przygotowaniu.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Zupa szczawiowa z jajkiem
Tagi: zupa szczaw szczawiowa jajko
Rodzaj dania: zupy
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
1. Obrać ziemniaki i marchew, umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w półplastry. 2. W dużym garnku zagotować wodę, wrzucić warzywa, liść, ziele i pieprz. Gotować około 20 minut. 3. Po zmięknięciu warzyw do garnka dodać słoiczek szczawiu, kostki rosołowe i dalej gotować około 10 minut na wolnym ogniu. 4. Jednocześnie ugotować jaja na twardo, obrać i przepołowić. 5. Na koniec zabielić śmietaną, doprawić solą i zagotować.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pieczona papryka faszerowana
Tagi: papryka pieczona faszerowana
Rodzaj dania: dania główne warzywa zapiekanki
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wieprzowina wołowina
1. Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć. 2. Ugotować ryż w osolonej wodzie. 3. Dużą cebulę obrać, pokroić na półkrążki. Czosnek posiekać. Ogórki marynowane pokroić na paseczki. 3. Na patelni rozgrzać oliwę. wrzucić cebulę, zeszklić przez około 3 minuty. 4. Do cebuli włożyć mięso mielone, smażyć razem około 5-7 minut, następnie dodać ogórki i czosnek, delikatnie przesmażyć. 5. Dodać do farszu przyprawy, zamieszać i zdjąć z ognia. 6. Papryki napełnić farszem, wyłożyć na blachę wysłaną papierem ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Caprese
Tagi: pomidormozzarella
Rodzaj dania: sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: włoska
Pomidor i ser mozzarella kroimy w plastry.Oliwę i ocet balsamiczny mieszamy razem z przyprawą.Na półmisku układamy na przemian pomidor i ser.Polewamy sosem i dekorujemy świeżymi listkami bazyli.Smacznego
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Staropolski piernik dojrzewający
Tagi: piernik święta
Rodzaj dania: ciasta. ciasteczka
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Miód, cukier i masło powoli podgrzewamy aż wszystkie składniki się roztopią i połączą, doprowadzając niemal do wrzenia, po czym masę studzimy. Do chłodnej masy miodowej dodajemy stopniowo mąkę, jajka i sodę rozpuszczonę w mleku oraz przyprawę, wyrabiamy ręką. Ciasto ma ładnie odchodzić od ręki i mieć konsystencję dające się rozwałkować. Ciasto przekładamy do kamionkowego lub emaliowanego naczynia, przykrywamy ściereczką i wstawiamy do lodówki na miesiąc czasu by dojrzewało. Tydzień przed ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW