-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

12345678...155
Rolada z galaretką
Tagi: Rolada z galaretką galaretka cukier jajka żółtko białko
Rodzaj dania: ciasta. ciasteczka
Rodzaj kuchni: europejska
Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wody. Studzimy. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto pieczemy w temperaturze około 200oC do zarumienienia. Studzimy. Wlewamy galaretkę do ciasta i zawijamy. Chłodzimy w lodówce.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Słodka rozkosz
Tagi: Słodka rozkosz galaretka czekolada bita śmietana
Rodzaj dania: desery
Rodzaj kuchni: europejska
W 500 ml wody rozpuszczamy galaretkę. Mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia kroimy ją w kostkę i wrzucamy do pucharka. Dodajemy owoce i ubitą śmietanę. Górę posypujemy startą czekoladą. Jeśli ktoś ma większe pucharki, deser można układać warstwami.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałatka gyros
Tagi: Sałatka gyros kukurydza pierś z kurczaka
Rodzaj dania: sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać przyprawę Gyros i wymieszać. Ostudzić. Mięso ułożyć na spodzie talerza i dodać pokrojoną cebulę, kapustę, paprykę, pieczarki, ogórki, kukurydzę i majonez. Wymieszać. Można ozdobić plasterkami kiwi.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Koktajl jagodowy
Tagi: Koktajl jagodowy jogurt
Rodzaj dania: napoje zimne
Rodzaj kuchni: europejska
Jagody myjemy, miksujemy z jogurtem, dosładzamy cukrem. Na koniec chłodzimy w lodówce.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Risotto z mięsem, papryką i ogórkiem marynowanym
Tagi: risotto ryż mięso mielone papryka ogórek marynowany obiad
Rodzaj dania: dania główne kasza, ryż
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wieprzowina wołowina
1. Obrać cebulę i czosnek, cebulę pokroić w krążki, czosnek posiekać. 2. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w kostkę. 3. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, smażyć około 5 minut mieszając. 4. Następnie dodać cebulę i czosnek, wszystko razem zeszklić. 5. Dodać mięso mielone i smażyć około 10-15 minut. 6. Na koniec dodać ogórek konserwowy pokrojony w paseczki. Wymieszać. 7. Do potrawki dołożyć ryż, przyprawy, ketchup. Wszystko przesmażyć szybko na dużym ogniu....
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Ciastka orzechowe z czekoladowymi perełkami
Tagi: ciastka orzechy czekolada
Rodzaj dania: ciasta. ciasteczka dania jarskie desery
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Ciasto: 1. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cukier puder, zmielone orzechy. Składniki dobrze wymieszać. 2. Dodać aromat waniliowy oraz 2 żółtka z jajek - wymieszać. 3. Margarynę (najlepiej schłodzoną) pokroić na kawałki i dodać do składników. 4. Wymieszać rękami ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji, uformować kulę, włożyć do foliowej torebki i odłożyć do lodówki na 2 godziny. 5. Po schłodzeniu wyjąć ciasto z lodówki, oddzielić jedną część. 6. Na stolnicy opró...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałata lodowa z pomidorami suszonymi
Tagi: sałata sałatka sałata lodowa pomidor pomidor suszony
Rodzaj dania: dania jarskie sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
1. Sałatę umyć, liście porwać na kawałki. 2. Pomidory suszone pokroić na mniejsze części. 3. Przygotować sos z użyciem 5 łyżek oleju z zalewy z pomidorów, octu jabłkowego, pieprzu mielonego, oregano i soli. 4. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce, podawać od razu po przygotowaniu.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Zupa szczawiowa z jajkiem
Tagi: zupa szczaw szczawiowa jajko
Rodzaj dania: zupy
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
1. Obrać ziemniaki i marchew, umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w półplastry. 2. W dużym garnku zagotować wodę, wrzucić warzywa, liść, ziele i pieprz. Gotować około 20 minut. 3. Po zmięknięciu warzyw do garnka dodać słoiczek szczawiu, kostki rosołowe i dalej gotować około 10 minut na wolnym ogniu. 4. Jednocześnie ugotować jaja na twardo, obrać i przepołowić. 5. Na koniec zabielić śmietaną, doprawić solą i zagotować.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pieczona papryka faszerowana
Tagi: papryka pieczona faszerowana
Rodzaj dania: dania główne warzywa zapiekanki
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wieprzowina wołowina
1. Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć. 2. Ugotować ryż w osolonej wodzie. 3. Dużą cebulę obrać, pokroić na półkrążki. Czosnek posiekać. Ogórki marynowane pokroić na paseczki. 3. Na patelni rozgrzać oliwę. wrzucić cebulę, zeszklić przez około 3 minuty. 4. Do cebuli włożyć mięso mielone, smażyć razem około 5-7 minut, następnie dodać ogórki i czosnek, delikatnie przesmażyć. 5. Dodać do farszu przyprawy, zamieszać i zdjąć z ognia. 6. Papryki napełnić farszem, wyłożyć na blachę wysłaną papierem ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Caprese
Tagi: pomidormozzarella
Rodzaj dania: sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: włoska
Pomidor i ser mozzarella kroimy w plastry.Oliwę i ocet balsamiczny mieszamy razem z przyprawą.Na półmisku układamy na przemian pomidor i ser.Polewamy sosem i dekorujemy świeżymi listkami bazyli.Smacznego
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW