-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Strona

1...23456789...155
Karkówka z kurczakiem
Tagi: karkówka kurczak
Rodzaj dania: mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: drób wieprzowina
Mięsa myjemy pod bieżącą wodą.Filet kroimy na długie paski obsypujemy przyprawa do kebaba. Karkowkę przekrawamy na pół lecz nie do końca.Obsypujemy przyprawa do kebaba,smarujemy oliwą,solimy ,pieprzymy. W środek wkładamy paski kurczaka,zawijamy mięso w roladę i obwiązujemy sznurkiem.Tak przygotowane mięso trzymamy około 2-4 godzin w lodówce.Wkładamy do zimnego piekarnika,ustawiając temperaturę do 180 stopni.Pieczemy około 1.5 godziny.Po upieczeniu i wystudzeniu,ściągnięciu sznurka mięso jest gotowe.Zimne p...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Daktyle nadziewane
Tagi: daktyle świeżeserek
Rodzaj dania: desery
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Z daktyli wyciągamy pestki,do środka wkładamy łyżeczką serek maskarpone.Układamy na talerzyk i posypujemy startą gorzką czekoladą.Smacznego.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Blue Fantazja
Tagi: czekoladasmietana biszkopt
Rodzaj dania: ciasta. ciasteczka
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Z podanych składników pieczemy ciemny biszkopt. Przekrawamy go na dwie części. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder i serek maskarpone. Dzielimy na trzy części.Do jednej dodajemy żelatynę,wcześniej namoczoną w zimnej wodzie i wlozoną do mikrofali na 30 sekund.Do drugiej 1/2 galaretki niebieskiej rozpuszczonej w 1 szkl wody.Do trzeciej 1/2 gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej. Wszystkie trzy masy kładziemy na przemian na biszkopt i przykrywamy drugą połową bi...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Klopsik Ptaszek z Pomidorową
Tagi: klopspomidorowa
Rodzaj dania: zupy
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Przygotować bulion,oczyścić warzywa i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Gotować aż warzywka będą miękkie.Włożyc koncentrat pomidorowy,doprawić do smaku.następnie dodać łyżkę śmietany ,rozmieszać i juz nie gotować.Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem,dodajemy przyprawę do mięsa mielonego.Dodajemy trochę bułki tartej,formujemy klopsiki i obsmażamy na gorącym tłuszczu.Później dusimy jeszcze z woda i kostką rosołową aby mięso było miękkie.Z klopsików robimy małe ptaszki,oczka z mozzarelli i dodajemy mały kawałek ...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Sałatka ze szpinakiem i suszoną żurawiną
Tagi: szpinakżurawina
Rodzaj dania: sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Szpinak myjemy osuszamy na ręczniku papierowym.Wrzucamy do salaterki,dodając żurawinę,orzeszki pini i sezam uprażone na suchej patelni. Z oliwy ,octu balsamicznego cukru robimy sos polewamy sałatkę.Solimy i pieprzymy lekko do smaku. Smacznego.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Naleśniki w kropki
Tagi: kropkinalesnikidżem
Rodzaj dania: dania jarskie
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Składniki na ciasto wymieszać mikserem na gładką masę. Smażyć naleśniki na patelni kilka białych sztuk. poźniej dodaćn1 łyżkę kakao i dobrze wymieszać. Usmażyc kakaowe naleśniki. Wykrawaczką małe kółko wykroić kilka kropeki na białym naleśniku. Położyć na biały naleśnik kakaowy ,nałożyć nadzienie i zwinąć w rulon. Tak wychodza naleśniki w kropki.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Różyczki z ziemniaków
Tagi: różeziemniaki
Rodzaj dania: dania ziemniaczane
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Ziemniaki umyć pokroić nożem w bardzo cienkie plasterki. Pierwszy plasterek zwinąć w rulonik.Następne zwijac w kolo tego pierwszego i spinać wykałaczkami w ten sposów aby ukształtować róże.Olej rozgrzać i wrzucic ziemniaczane róże.Smażyć na złoty kolor.Po usmażeniu osączyć na ręczników papierowym.Posypać sola,pieprzem i rozmarynem. Podawać z mięsem sałatką.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Śledzie w śmietanie
Tagi: śledzie
Rodzaj dania: przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza
Śledzie moczymy w wodzie około 5 godzin, co godzinę zmieniając wodę. Odcedzić i pokroić filety. Cebulę pokroić na drobno i wymieszać z filetami, zostawić razem na godzinę. Zalać filety i cebulę śmietaną i wymieszać.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Torcik Kinder Bueno
Tagi: kinder bueno
Rodzaj dania: ciasta. ciasteczka
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
składniki na białe ciasto: 7 białek 7 łyżek zmielonych herbatników 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru drobno krojone orzechy włoskie 10 dag+ Z podanych składników upiec biały biszkopt ciasto ciemne: 4 jajka 3 łyżeczki kakao 1/2 szkl.cukru 3/4 szkl.mąki 1 łyż.proszku do pieczenia Z podanych składników upiec ciemny biszkopt Masa budyniowa 7 żółtek 0,5 l mleka 1/2 szkl cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy 1 kostka margaryn...
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis
Pieczeń z makaronem rurki
Tagi: makaron mięso
Rodzaj dania: dania główne
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: wieprzowina
Makaron gotujemy al dente Sól, pieprz, tłuczone ziele angielskie , suszony tymianek mięso wkładamy do miski, wbijamy do środka 4 jajka, dodajemy podsmażoną cebulę oraz odciśnięte bułki ( namoczone w ciepłym mleku lub mleku z wodą). Całość doprawiamy i pół masy wkładamy do nasmarowanej tłuszczem formy keksowej.Układamy kolorowy makaron rurki i przykrywamy druga połowa masy. Pieczeń wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 45-60 minut.
Szczegóły przepisu Wrzuć do plecaka Drukuj przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW