-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Konkurs zakończony "Kulinarna Wielkanoc 2014"


Święta Wielkanocne to wyjątkowy moment w roku, radosny czas, kiedy przyroda budzi się do życia, a wiosenna pogoda zachęca ciepłym słońcem do rodzinnych spacerów. Pojawia się zieleń, również przy domowych obiadach, na wielkanocnych talerzach. Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie "Kulinarna Wielkanoc 2014", w którym możesz wygrać zestawy "smakowitych" książek: "Kuchnia Polska" oraz "Kulinarne odkrycia: Kuchnia włoska".

 

 

 

 

Nagrodę w konkursie otrzymuje jedyny Gdziebylec, który spełnił warunki regulaminu: bialagwiazda1906. Laureata konkursu prosimy o przesłanie adresu do wysyłki poprzez panel wysyłania wiadomości do użytkownika gdziebylec-bot.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Zasady konkursu "Kulinarna Wielkanoc 2014":

  1. Konkurs trwa od 13 kwietnia do 10 maja 2014 r.
  2. Organizatorem konkursu "Kulinarna Wielkanoc 2014" i sponsorem nagród jest właściciel serwisu gdziebylec.pl – ZiqZaq Kreacje Sp. z o.o.
  3. Nagrodami w konkursie jest 5 zestawów książek: "Kuchnia Polska" oraz "Kulinarne odkrycia: Kuchnia włoska". 
  4. W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik, który w trakcie trwania konkursu doda w sekcji Taka Smaka przynajmniej 5 przepisów kulinarnych.
  5. Każdy przepis musi zawierać: dokładny opis przygotowania potrawy, dodane składniki potrawy, przynajmniej trzy fotografie prezentowanej potrawy.
  6. Serwis gdziebylec.pl zastrzega sobie prawo do odrzucenia przepisów, których opisy bądź fotografie zostaną skopiowane z innych źródeł lub naruszą prawa autorskie.
  7. Lista zwycięzców zostanie zaprezentowana w portalu gdziebylec.pl do 15 maja 2014 r.

Kuchnia polska. 1500 przepisów, Małgorzata Caprari, wydawnictwo: Świat Książki, 528 stron, oprawa twarda. "Gotujemy dużo mniej wykfintnie i obficie, niż robiły to nasze babcie, poświęcamy kuchni mniej czasu. Sporadycznie urządzamy wielkie przyjęcia. Dzisiejsza kuchnia jest bogata w warzywa, bardziej urozmaicona, uwzględnia dietę niskokaloryczną i lekkostrawną. Widać w niej także wpływy kuchni z różnych stron świata. "Kuchnia polska" zawiera mnóstwo przepisów szybkich i łatwych w wykonaniu, zrobionych z niewyszukanych i dostępnych produktów. Znajdują tu się  też prawdziwe polskie dania - pierogi i schabowy, bigos i barszcz wigilijny."

 

 

 

 

 

 

 

 


 Kulinarne odkrycia: Kuchnia włoska, wydawnictwo: Axel Springer Polska, 96 stron, oprawa twarda. "W książce "Kuchnia włoska" znajdą Państwo dziesiątki przepisów na wyborne przystawki, zupy, makarony, risotto, pizze i desery. Są proste w przygotowaniu, ale aromatyczne jak żadne inne, a smakiem przewyższają nawet najbardziej wyszukane frykasy. Do tego są zdrowe i niezbyt kaloryczne. Włosi kochają jeść, choć nie mniej ważna jest dla nich panująca przy stole rodzinna atmosfera - musi przy nim zasiadać liczne grono krewnych i przyjaciół. Przy włoskim jedzeniu koniecznie trzeba cieszyć się życiem!"

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW