Grzybki z cebulką

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: sskubiss, dnia 7 Stycznia 2012r. o 11:54
Tagi: grzyby, cebula, przystawka
Rodzaj dania:dania jarskie przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsnewege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
grzyby suszone 4 garść warzywa
cebula 2 szt. warzywa
sól 3 szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 2 szczypta przyprawy i zioła
oliwa z oliwek 4 łyżka płyny i sosy

Opis

1. Dowolne suszone grzyby kruszyć na mniejsze części.
2. Do garnuszka wlać pół litra wody, posolić, zagotować i wsypać grzyby.
3. Gotować na małym ogniu przez około 25 minut - od czasu do czasu mieszać.
4. W międzyczasie na dużej patelni rozgrzać oliwę i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę.
5. Po ugotowaniu grzyby odsączyć w cedzaku. Wrzucić na patelnię. Dodać 2 szczypty pieprzu. Przesmażyć z cebulą przez około 5 minut.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.
Cana:
Liczba kalorii: