Placki panierowanej cukinii

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: agatabogata, dnia 9 Stycznia 2012r. o 16:12
Tagi: cukinia, placki
Rodzaj dania:dania jarskie przekąski warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsnewege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
cukinia 1 szt. warzywa
jajo kurze 2 szt. nabiał
bułka tarta 1 szklanka dodatki
olej lub oliwa dowolna 1 szklanka płyny i sosy
sól 10 szczypta przyprawy i zioła
pieprz ziołowy 10 szczypta przyprawy i zioła

Opis

*Cukinię dobrze wyszorować. Pokroić w plastry (3-5 mm).
*Każdy plaster oprószyć delikatnie solą i pieprzem ziołowym.
*W głębokim talerzu rozbić jaja.
*Do drugiego talerza wsypać bułkę tartą.
*Każdy plaster cukinii panierować w jajku i bułce i smażyć na złocisto na oleju, na wolnym ogniu.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.
Cana:
Liczba kalorii: