Zasmażane skrzydełka kurczaka

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: repogogo, dnia 21 Lipca 2012r. o 22:51
Tagi: kurczak, skrzydełka, obiad
Rodzaj dania:dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kurczak - skrzydełko 4 szt. mięsa
woda 1/2 l płyny i sosy
sól 1/2 łyżeczka przyprawy i zioła
olej lub oliwa dowolna 5 łyżka płyny i sosy
przyprawa do kurczaka 1 łyżka przyprawy i zioła

Opis

Skrzydełka kurczaka będące np. częścią wywaru do zupy, można po ugotowaniu sprawnie i szybko zasmażyć. Stają się wówczas bardziej chrupiące i zarumienione.

1. W garnuszku zagotować osoloną wodę.
2. Skrzydełka kurczaka umyć, wrzucić do wody i gotować 20 minut.
3. Wyjąć, odsączyć i oprószyć przyprawą do kurczaka.
4. Na patelni rozgrzać olej, smażyć skrzydełka z każdej strony do zarumienienia.
Dla ilu osób: 1
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.
Cana: całej potrawy: 3 PLN jednej porcji: 3 PLN
Liczba kalorii: