Sałatka z papryką, selerem i ogórkiem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: bialagwiazda1906, dnia 22 Lipca 2012r. o 22:23
Tagi: Papryka, seler, ogórek, sałatka, jajka
Rodzaj dania:sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa:

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
papryka czerwona 1 szt. warzywa
seler marynowany 1 puszka warzywa
ogórek konserwowy 4 szt. warzywa
groszek konserwowy 1 puszka warzywa
jajo kurze 3 szt. nabiał
śmietana 18% 2 łyżka nabiał
sól 1 łyżeczka przyprawy i zioła
pieprz biały mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
majonez 1 łyżka płyny i sosy

Opis

Pokroić czerwoną paprykę, dodać seler sałatkowy (odcedzonego ), 4 pokrojone ogórki konserwowe, puszkę groszku i 3 pokrojone jajka ugotowane wcześniej na twardo. Doprawić solą i pieprzem.
Na koniec dodać 2 łyżki śmietany i 1 łyżkę majonezu. Wymieszać.

Przy sporządzaniu sałatki można dodać 0,5 posiekanej, czerwonej cebuli.
Dla ilu osób: 3
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: