Czekoladowo-bananowe kanapki tostowe

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: pionki, dnia 2 Września 2012r. o 11:13
Tagi: kanapka, deser, tost, pieczywo tostowe, czekolada, banan, czekoladowy krem, masło czekoladowe, bananowy
Rodzaj dania:dania jarskie desery owoce pieczywo przekąski
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsnewege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
chleb tostowy pełnoziarnisty 8 kromka dodatki
banan 4 szt. owoce
masło czekoladowe 4 łyżka dodatki
masło 2 łyżka nabiał

Opis

1. Posmarować wewnętrzne strony tostów masłem czekoladowym (może być np. Nutella)
2. Banany obrać, odciąć końcówki, przekroić wzdłuż i pokroić na kawałki o długości kromek.
3. Ułożyć połówki bananów na tosty, przykryć kromkami posmarowanymi od wewnątrz masłem czekoladowym.
4. Zewnętrzne strony kromek słodkich kanapek posmarować odrobinę masłem.
5. Włożyć kanapki do opiekacza, opiekać do zarumienienia pieczywa.
Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 10min.
Cana:
Liczba kalorii: