Pizza domowa z kukurydzą, boczkiem, pieczarkami i cebulą

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: mimochodem55, dnia 29 Grudnia 2012r. o 10:12
Tagi: pizza, domowa, kukurydza, boczek, cebula, pieczarki, ser żółty
Rodzaj dania:dania główne fast-food przekąski zapiekanki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
mąka pszenna 3 szklanka dodatki
jajo kurze 1 szt. nabiał
mleko 1 szklanka nabiał
drożdże świeże 0,5 opakowanie dodatki
cukier 1 łyżeczka dodatki
sól 1 łyżeczka przyprawy i zioła
olej lub oliwa dowolna 2 łyżka płyny i sosy
ketchup pikantny 10 łyżka płyny i sosy
kukurydza konserwowa 1 puszka warzywa
ser żółty dowolny 300 g nabiał
wieprzowina - boczek wędzony 200 g mięsa
cebula 3 szt. warzywa

Opis

1. Do ciepłego mleka dodajemy rozdrobnione drożdże, cukier i łyżkę mąki. Dokładnie wymieszać.
2. Do miski wsypać wszystkie składniki na ciasto (mąka, jajko sól, olej), dodać drożdże wymieszane z mlekiem, wyrobić ciasto.
3. Ciasto przełożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 0.5-1 godzinę.
4. Kukurydzę odsączyć, ser żółty zetrzeć na grubo na tarce.
5. Boczek, obraną cebulę i obrane pieczarki pokroić według upodobań (np. w kostkę) i oddzielnie usmażyć.
6. Wyrośnięte ciasto rozprowadzone na blaszce posmarować połową ketchupu, przełożyć wszystkie składniki, posypać serem i polać pozostałą częścią ketchupu.
7. Piec w 180st ok 30 minut.
Dla ilu osób: 8
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 1godz. 30min.
Cana:
Liczba kalorii: