Mizeria z orzechami i rodzynkami

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: moon65, dnia 15 Września 2013r. o 13:43
Tagi: mizeria, ogórki, orzechy, rodzynki, czosnek, sałatka
Rodzaj dania:dania jarskie sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsnewege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
ogórek świeży 1 szt. warzywa
jogurt naturalny 200 ml nabiał
orzechy włoskie 1/2 szklanka dodatki
rodzynki 1/2 szklanka dodatki
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła
pieprz biały mielony 2 szczypta przyprawy i zioła
czosnek 4 ząbek warzywa
woda 1/2 szklanka płyny i sosy
szczypior świeży 1/4 pęczek przyprawy i zioła

Opis

1. Duży zielony ogórek umyć, obrać i pokroić na cienkie półplastry.
2. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
3. Rodzynki zalać pół szklanki wrzątku, pozostawić na 5 minut, odcedzić.
4. Łuskane włoskie orzechy rozdrobnić.
5. wszystko wymieszać, zalać jogurtem naturalnym, przyprawić solą i pieprzem białym mielonym i oprószyć 1/4 pęczka siekanego szczypiorku.
Podawać dobrze schłodzone jako dodatek do obiadu, mięs, kanapek.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 10min.
Cana:
Liczba kalorii: