Poledwiczki w szynce parmeńskiej.
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca:
golias,
dnia 27 Września 2013r. o 19:37
Tagi:
poledwiczki,
Rodzaj dania:
mięsa
Rodzaj kuchni:
europejska
Rodzaj mięsa:
wołowina
Składniki przepisu
Nazwa |
Ilość |
Miara |
Kategoria produktu |
wołowina - polędwica |
200 |
g |
mięsa |
wędlina - szynka parmeńska |
2 |
plaster |
mięsa |
sól |
1 |
szczypta |
przyprawy i zioła |
pieprz czarny mielony |
1 |
szczypta |
przyprawy i zioła |
olej lub oliwa dowolna |
2 |
łyżka |
płyny i sosy |
Opis
polędwice oczyścić i pokroić by wyszedł walec posolić i popieprzyć.Gotowy kawałek zawinąć w szynce parmeńskiej Wrzucić na nagrzaną patelnie z olejem. Smażyć z każdej strony jakieś 5 minut po smażeniu wrzucić z patelnią do piekarnika nagrzanego na 200 stopni piec jakieś 5 minut aż będzie odpowiednio wysmażona.
SMACZNEGO
Dla ilu osób: |
1 |
Danie dietetyczne: |
nie |
Poziom skomplikowania: |
średnio skomplikowane |
Czas przygotowywania: |
1godz. 0min. |
Cana: |
|
|
Liczba kalorii: |
|
|