Poledwiczki w szynce parmeńskiej.

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: golias, dnia 27 Września 2013r. o 19:37
Tagi: poledwiczki,
Rodzaj dania:mięsa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wołowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wołowina - polędwica 200 g mięsa
wędlina - szynka parmeńska 2 plaster mięsa
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
olej lub oliwa dowolna 2 łyżka płyny i sosy

Opis

polędwice oczyścić i pokroić by wyszedł walec posolić i popieprzyć.Gotowy kawałek zawinąć w szynce parmeńskiej Wrzucić na nagrzaną patelnie z olejem. Smażyć z każdej strony jakieś 5 minut po smażeniu wrzucić z patelnią do piekarnika nagrzanego na 200 stopni piec jakieś 5 minut aż będzie odpowiednio wysmażona.

SMACZNEGO
Dla ilu osób: 1
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 1godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: