Makaron ze szpinakiem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: bialagwiazda1906, dnia 28 Września 2013r. o 23:10
Tagi: Makaron ze szpinakiem
Rodzaj dania:dania główne
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
makaron dowlony 300 g dodatki
szpinak mrożony 400 g warzywa
mleko 1 szklanka nabiał
czosnek 4 ząbek warzywa
ser żółty dowolny 300 g nabiał
sól 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Szpinak rozmrażamy na patelni.
Dolewamy szklankę mleka i czekamy aż odparuje.
Dzięki temu nie będzie w nim czuć goryczy.
Dodajemy rozdrobniony czosnek i chwilkę smażymy.
Wsypujemy utarty ser i smażymy do momentu jego roztopienia.

W osobnym garnku gotujemy makaron.

Nakładamy na talerz makaron a na górę szpinak.
Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: