Chleb faszerowany

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: onlygabi, dnia 12 Stycznia 2014r. o 22:19
Tagi: chleb,mięso
Rodzaj dania:pieczywo potrawy mączne
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa:

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
mąka pełnoziarnista 0,5 kg dodatki
drożdże świeże 12 g dodatki
woda 350 ml płyny i sosy
olej lub oliwa dowolna 2 łyżka płyny i sosy
sól 1 łyżeczka przyprawy i zioła
pomidory suszone w oliwie 8 szt. warzywa
pieprz czarny mielony 0,5 łyżeczka przyprawy i zioła
przyprawy do smaku 1 łyżeczka przyprawy i zioła
wieprzowina - kotlet z szynki 4 szt. mięsa

Opis

Przygotowanie rolad:
Kotlety rozbić tłuczkiem natrzeć przyprawami.
Na każdy kotlet ułożyć suszone pomidory i zwinać w roladkę,spinając wykałaczkami.Usmażyć na patelni na oleju.
Po usmażeniu pamietać aby wyciągnąć wykałaczki.
Przygotowanie ciasta na chleb:
Z drożdży,cukru,trochę wody i łyżki mąki robimy rozczyn.Odstawiamy w ciepłe miejsce aby podwoił swa objętosć.
Do automatu do chleba wlewamy wodę,olej,sól.Dodajemy mąkę
a na końcu rozczyn.Nastawiam na program 9 ale tylko do zarobienia i wyrośniecia ciasta.Można też zarobić ciasto ręcznie.
Na ciasto układamy roladki i zawijamy.Wkładamy do formy keksówki wysmarowanej Olejem Beskidzkim.Na wierzchu smarujemy żółtkiem i posypujemy kminkiem.Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 210 stopni i pieczemy około 1 godz.
Smacznego.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 2godz. 10min.
Cana:
Liczba kalorii: