Pieczeń z daktylami

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: onlygabi, dnia 13 Stycznia 2014r. o 23:05
Tagi: schab daktyle
Rodzaj dania:wędliny
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wieprzowina - schab bez kości 1,5 kg mięsa
daktyle świeże 10 szt. owoce
marynata do mięs 1 szt. przyprawy i zioła
przyprawy do smaku 1 szczypta przyprawy i zioła
olej lub oliwa dowolna 3 łyżka płyny i sosy
jajo kurze 3 szt. nabiał
herbata 3 szt. dodatki

Opis

Schab myjemy i osuszamy,następnie nacinamy wzdłuż.
Układamy świeże daktyle i zawijamy w roladę.Przygotowujemy marynatę do mięs
wg wskazówek na opakowaniu.Nacieramy mięso,owijamy sznurkiem i wstawiamy do lodówki na
24 godz.Po tym czasie skrapiamy oliwa z oliwek i układamy w żaroodpornym naczyniu.Wkładamy do zimnego piekarnika nastawiając temperaturę na 180 stopni i pieczemy około 1.5 godz.
Jajka gotujemy na twardo 3 sztuki.Obieramy,odkrawamy szersza część jajka gotujemy około 10 minut w niewielkiej ilości wody z 4-5 torebkami herbaty,az uzyskamy brązowy kolor.Drugą część jajka nadziewamy dowolnym farszem,u mnie są żółtka z przyprawami i kiełkami.Nakładamy kapelusz i grzybek gotowy.
Pieczeń układamy na talerzu,sypiemy kiełki układamy grzybki z jajek ugotowanych na twardo.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: