Pieczeń z makaronem rurki

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: onlygabi, dnia 13 Stycznia 2014r. o 23:19
Tagi: makaron mięso
Rodzaj dania:dania główne
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wieprzowina - mięso mielone 1 kg mięsa
jajo kurze 4 szt. nabiał
bułka zwykła 3 szt. dodatki
przyprawa do mięsa mielonego 1 szt. przyprawy i zioła
mleko 0,5 szklanka nabiał
tymianek suszony 1 szczypta przyprawy i zioła
makaron rurki kolorowy 0,5 opakowanie dodatki

Opis

Makaron gotujemy al dente
Sól, pieprz, tłuczone ziele angielskie , suszony tymianek
mięso wkładamy do miski, wbijamy do środka 4 jajka, dodajemy podsmażoną

cebulę oraz odciśnięte bułki ( namoczone w ciepłym mleku lub mleku z wodą).
Całość doprawiamy i pół masy wkładamy do nasmarowanej tłuszczem formy

keksowej.Układamy kolorowy makaron rurki i przykrywamy druga połowa masy.
Pieczeń wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 45-60 minut.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: