Sałatka ze szpinakiem i suszoną żurawiną

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: onlygabi, dnia 14 Stycznia 2014r. o 22:52
Tagi: szpinak,żurawina
Rodzaj dania:sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa:

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
szpinak baby 1 opakowanie warzywa
żurawina suszona 1 duża garść owoce
orzeszki pinii 1 łyżka dodatki
sezam 1 łyżka dodatki
olej lub oliwa dowolna 3 łyżka płyny i sosy
ocet balsamiczny 1 łyżka płyny i sosy
cukier brązowy 1 łyżeczka dodatki

Opis

Szpinak myjemy osuszamy na ręczniku papierowym.Wrzucamy do salaterki,dodając żurawinę,orzeszki pini i sezam uprażone na suchej patelni.
Z oliwy ,octu balsamicznego cukru robimy sos polewamy sałatkę.Solimy i pieprzymy lekko do smaku.
Smacznego.
Dla ilu osób: 3
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: